ANKARA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocukların hazırladığı ürünlerden oluşan kermes açıldı.

Hastanenin sosyal hizmet birimi tarafından düzenlenen kermeste, yatarak tedavi gören çocukların "uğraşı terapisi" kapsamında boyadığı giysiler, keçeden süs eşyaları, karton uçaklar, ahşap obje ve takılar satışa sunuldu.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Eyüp Sarı, Türkiye'nin dört bir yanından çocuğun tedavisini üstlendiklerini belirterek, "Bunların bir çoğunun maddi durumu iyi değil. Çocuklarımızın pijama, çocuk bezi gibi ihtiyaçlarını gidermek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Sosyal hizmet uzmanı Haşim Kiraz da çocukları, boş vakitlerini kaliteli geçirmeleri için bu tür uğraşlara yönlendirdiklerini, ortaya çıkan ürünlerin değerlendirilmesi için de böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.  

Bunun sembolik ancak anlamlı bir etkinlik olduğunu dile getiren Kiraz, ''Çocuklarımızın ürünlerinden yine çocuklarımıza dönecek bir çalışma. Benim hayalimdi, çok mutluyum" diye konuştu. 

Elde edilen gelir çocukların ihtiyaçları için karşılanacak kermes, iki gün sürecek.