Şifai Kainat Derneği Diyarbakır’da boyun fıtığı, bel fıtığı, migren, karaciğer yağlanması, boyun damarlarında tıkanıklık, unutkanlık, vertigo ve bunun gibi birçok hastalığı olanları sülük ve hacamat ile tedavi ediyor.

Diyarbakır’da sülükle tedavi yöntemine rağbet artıyor. Şifai Kainat Derneği Diyarbakır’da boyun fıtığı, bel fıtığı, migren, karaciğer yağlanması, boyun damarlarında tıkanıklık, unutkanlık, vertigo ve bunun gibi birçok rahatsızlığı olan hastaları sülük ve hacamat ile tedavi ediyor. Hacamat ve sülükle tedavinin tıbba alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu dile getiren haccame Filiz Kıratlı, "Peygamber efendimizin (sav) bize tavsiyesi ‘Sizin için en hayırlı tedavi hacamattır’ demiş. Hem sünneti şerifi yerine getiriyoruz. Ben önce kendim hasta olduğum için bu yola çıktım. Ben kortizonlu eklem hastası oldum İstanbul’a gittim Rus bir hocadan Mahmut efendi cemaatine bağlı bir hocadan eğitim aldım öyle geldim. Hem kendi tedavimi yapıp hem de eğitim alıp geldim. İnsanlar beni zorladılar yer açmam için çünkü çok talep var ve eğitimli hacceme yok Diyarbakır’da eski insanların yaptığı var ama yeni eğitimli diplomalı biri olmadığı için talep görüyorum" dedi.

"HERKES TEDAVİ OLABİLİYOR"

Kadın erkek ayrımı yapmadan bir çok vatandaşa hizmet ettiklerini belirten Kıratlı, "Herkes tedavi olabiliyor. Çünkü hadisi şeriflerde de geçiyor bir yerde ehil biri varsa efendimiz hanımlarından birine de sahabeden birine yaptırmış. Ehil kimse orada erkek ve kadın doktorda da aramadığımız gibi gidiyoruz mecburuz. Dinde de böyledir, ehil kimse kadın erkek kimse gitmek zorundasınız bu işin doktoru olduğumuz için bu işi bildiğimiz için. İnşallah murşidimizden de bu iş için izin aldık şifa izni aldık ve eğitimini aldık bu işinde hakkıyla yerine getirmeyi istiyorum. İnsanlarda dua ediyorlar şifa buluyorlar buda beni mutlu ediyor" diye konuştu.

"VÜCUTTAKİ BÜTÜN ZEHİRLER DIŞARI ALINIYOR"

Tedavi sürecinin hastalığa göre zamana yayıldığını anlatan Kıratlı, "Tedavi sürecide insanların hastalığına göre sürüyor. İnsanlar ne tür hastalıkları olduklarını anlatıyor bende ona göre seanslar hazırlıyorum. Hacamatla başlıyorum önce vücudundaki çöpü pisliği dışarı atıyoruz, ağır metaları, toksinleri zehirleri ve hatta bugüne kadar kullandığı bütün ilaçların kimyevi maddelerini, boyasını oksijen ile aldığımız egzoz, hava kirliliği dahil vücutta olan bütün kirliliği dışarı atıyoruz. Vücut temizliği ardından Avrupa sülükleri olan doktorlarla ilaç veriyoruz. Sülüklerimizde 105’ten fazla enzim var. Bu yüzden sülükle tedavi hirodin tedavidir. Hirodinin içinde ayrıca 50 madde var. Bu ilacı salgıladıktan sonra depolarını boşaltıyor ve karnını dolduruyor sülükler. Sülüğün de 300 çeşidi var ama biz tıbbi sülük kullanıyoruz yani hirodinin olduğu sülüğü kullanıyoruz. Hiçbir şekilde yan etkisi yok. Biz sadece hemofilinli hastaya dokunmayız çünkü onların kanları durmadığı için durup dururken iç kanama geçirirler. Haricinde şeker, diyabet, tansiyon her türlü hastalığa hatta migren, bel fıtığı, boyun fıtığı gibi tüm hastalıklara da şifa olmaya çalışıyoruz. Haricinde hiçbir yan etkisi yok zaten Peygamber efendimiz (sav) tavsiye ettiyse elbette bizim için faydalıdır. En çok boyun fıtığı, bel fıtığı, migren, karaciğer yağlanması, boyun damarlarında tıkanıklık, unutkanlık, vertigo ve bunun gibi bir çok hastalığı olanlar müracaat ediyor" diye konuştu.