Kamu Hastaneleri Sekreterliğinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada;’’Karaman Devlet Hastanesi, tanıtım birimlerimize bu hafta Yoğun Bakım Ünitelerimiz ile devam ediyoruz. 1., 2. ve 3. Basamak Yoğun Bakımları ile hizmet veren Karaman Devlet Hastanesi, sertifikalı personelleri ve kalifiye çalışanları ile göz dolduruyor. Özellikle her hastaya ventilatör cihazı ve monitörizasyon imkanı sağlayan 3. Basamak Yoğun Bakım servislerimiz ile toplam 45 yatak, 4 izolasyon odası ve 14 Küvözden oluşmaktadır. Kısaca Yoğun Bakım Ünitelerimizi tanıtırsak;

1.Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi: 4 Çocuk Doktoru, 11 Hemşire ve 4 Temizlik personeli ile hizmet veren ünitemiz, yeni doğan acil gözlem odamızda takip edilip rahatlayamayan bebeklerimizin yatırıldığı bir servistir. Yeni doğan bebeklerimizin; doğumda ve sonrasında ortaya çıkabilecek tüm sorunları (beslenememe, ateş, sarılık, solunum sıkıntısı vb.) ünitemizde giderilmektedir. 13 küvöz, 2 açık yatak, 7 kot, 5 ventilatör, 2 adet ventilatörlü transport küvöz, monitörler, infüzyon pompaları, fototerapiler (led, yoğun ve normal), süt sağım makinaları ve acil müdahale setleri gibi gerekli olan tüm araç ve gereçlerimizle tam donanımlı 1. ve 2. Basamak Yoğun Bakımımızda; yeni doğum yapmış annelerimizi ve ailelerini sevk stresinden büyük ölçüde korumaya çalışarak, bebeklerimize en iyi bakım sağlanmaktadır.

2.1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi: Nöroloji ve Koroner hastaların daha çok tedavi gördüğü ünitemizdir. 9 yataktan oluşan ünitemizde 11 Hemşire, 6 sorumlu Hekim bulunmaktadır.
3.2. Basamak Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi: 9 yatak ve 1 izole odadan oluşan ünitemizde; 3 adet ventilatör cihazı, 9 adet monitör bulunmaktadır. 13 hemşire ve 1 sorumlu hekim gözetiminde hizmet veren ünitemiz, cerrahi ameliyatlardan sonra ya da ameliyata alınacak hastaların da tedavisini sağlamaktadır. 
4.2. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi: 9 hasta yatağı, 9 monitör, 1 adet yatak başı diyaliz, 1 izolasyon odası, 5 ventilatör, 2 adet defibrilatör ve 1 adet EKG cihazından oluşan 2. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesinde, 15 hemşire, 1 sorumlu hekim ve 5 temizlik personeli görev yapmaktadır. 
5.2. Basamak Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi: 9 hasta yatağı, 9 hasta başı monitörü, 1 adet defibrilatör, 3 adet ventilatör ve 1 adet izolasyon odasından oluşan ünitemizde, 13 hemşiremiz görev yapmaktadır.
6.3. Basamak Genel Yoğun Bakım ve Reanimasyon Ünitesi: 3. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitemiz, her hastaya ventilatör cihazı, her hastaya hasta başı monitörleri, Hepafiltresi olan, 24 saat doktor gözetiminde tedavi sağlayan tam donanımlı ünitemizdir. 9 hasta yatağı, 1 adet izolasyon odası, 9 adet monitör, 9 ventilatör cihazı, transfer hastalarımız için transport ventilatör, yatak başı diyaliz için 1 adet diyaliz makinası ve 3 adet defibrilatör cihazı bulunan 17 hemşire ve 1 adet sorumlu hekimden oluşmaktadır. 
Her türlü koşullara hazırlıklı Yoğun Bakım Ünitelerimiz; Sorumlu Uzman Hekimleri ile Sertifikalı ve Deneyimli Yoğun Bakım Hemşireleri ile 7 / 24 hizmet sağlayan en önemli birimlerimizdendir. Ünitelerimizde görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyor, çalışma hayatları boyunca başarılar diliyoruz,’dendi.