Hastane hastane dolaşarak sırtındaki ağrılardan kurtulmaya çalışan 64 yaşındaki Abdullah Sarı, Medical Park Trabzon Hastanesi’nde aynı anda çifte ameliyatla bu ağrılarından kurtuldu.

Üç çocuk babası Sarı, hem akciğerinde hem de omurgasındaki lezyonlar ameliyatla temizlenerek sağılığına kavuştu. Yaklaşık 2,5 aydır sırtındaki ağrılar nedeniyle bir çok hastane dolaştığını belirten Abdullah Sarı, hastanede yatarak tedavi gördüğünü taburcu olduktan sonra ağrılarının geçmemesi üzerine Medical Park Trabzon Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti.

Ameliyatı gerçekleştiren Medical Park Trabzon Hastanesi Göğüs Cerrahisi uzmanı Op.Dr. Yıldıray Bekar ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Yusuf Aşık hastanın ameliyat sonra taburcu edilir duruma geldiğini belirtti. Hastanın sırt ağrıları ve terleme şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirten Medical Park Trabzon Hastanesi Göğüs Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Yıldıray Bekar, “Hastamız birkaç hastane dolaştıktan sonra sırt ağrıları, terleme yapılan bir çok arı kesiciye rağmen ağrılarından arınamama gibi şikayetlerle bize refere edilerek geldi. Hastaya yaptığımız tetkiklerde göğüs kemiğinin iki tarafı tamamen çökmüş, iltihaplanmış akciğerler beraberinde özellikle sağ tarafta ve göğüs boşluğu içerisinde enfektif mataryal dediğimiz lezyon mevcuttu. Bunlardan Biyopsiler yaptık. Bu biyopsiler sonucu hastanın tüberküloz olup olmadığını değerlendirdik. Yapılan tetkiklerde tüberküloz dışında bir yapı çıkınca hem akciğerdeki yapı hem de bel, omur kemiklerindeki göğüs boşluğu içindeki omur kemiklerindeki bir problem nedeniyle operasyon planlandı. Dr. Yusuf Aşık ile görüşerek hastayı ameliyata aldık. Göğüs boşluğu içerisindeki omur kemiklerinden iki tanesini Yusuf bey çıkartarak yerine protez materyali koydu. Daha sonra akciğerin iltihaplı olan bölümünü çıkardık. Oradaki iltihaplı alanı temizledik ve bugün itibariyle hastayı taburcu eder duruma getirdik. İyi bir operasyon oldu” dedi.

Medical Park Trabzon Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Yusuf Âşık da, bölgede bu tür vakaları sıkça rastladıklarını ifade ederek, “Hastamız daha önce göğüs problemleri ve sırtındaki ağrı şikayeti ile Dr. Yıldıray Bekar’a müracaat etti. Yapılan tetkik sonucu hem akciğerde bir lezyon olduğunu omurgada iltihap lezyonu olduğunu tespit edildi. Sonuçta hastaya cerrahi olarak müdahale etmek geriyordu. Hem akciğerdeki lezyon açısından hem de iki omurganın çökmüş olduğu görüldü. Bunların tedavi edilmesi gerekiyordu. Dr. Yıldıray beyle yaptığımız cerrahi müdahalede akciğerdeki lezyon temizlendi, sağa uygun bir şekilde açıldıktan sonra bizde iki omurganın ön kısmında asıl gövde kısmı dediğimiz korpuz kısmını çıkarttık. Problem olan kısmını hem patalojiye hemde kültüre gönderdik. Diğer tetkikleri tamamlandı. Çıkardığımız omurdaki protuzların yerine oluşan boşluğa imlamp yerleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu. Amaliyat sonrası hastamızı yürütmeye başladık. Hastamız taburcu edilebilir duruma geldi. Bunlar diğer çevrelere göre sık gördüğümüz vakalar. Altında yatan birkaç sebep var. Bunlardan bir tanesi tümöral bazı rahatsızlıklar bir tanesi tüberküloz özellikle hayvanlardan insanlara geçtiği bilenen ’brusella’ dediğimiz rahatsızlık. Bunlara bağlı omurgada meydana gelen lezyonlar sonucu müdahale etmek gerekebiliyor. Oradaki lezyonun durumuna göre bazen ilaçla tedavi ederiz bazen cerrahi müdahale gerekiyor. Cerrahi işlemde akciğer içerisinden kitleye ulaşılan yöntemler uygulanır” diye konuştu.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Abdullah Sarı ise” iki buçuk ay evvel şiddetli bel ağrılarım oldu. Birkaç hastaneye gittim. Ağrı kesiciler verdiler, serum verdiler ilaç tedavisi uyguladılar. Hastanede yatıp taburcu olmama rağmen ağrılarımda hiç bir azalma olmadı. Son olarak tavsiye üzerine Medical Park Trabzon hastanesine geldim. Dr. Yıldıray Bekar ve Yusuf Aşık beni ameliyat ettiler. Şimdi çok iyiyim” şeklinde konuştu.