Karaman’da kanser hastası 10 aylık bebeklerinin masraflarına yetişemeyen engelli aile, ikinci bir maaş bağlanmasını istiyor.

Merkeze bağlı Güldere köyünde babasına ait tek göz evde yaşayan Muhammet ve Sahure Altıntaş çifti 4 yıl önce evlendi. Engelli çiftin 10 ay önce Alime ismini verdikleri bir kızları dünyaya geldi. Doktorların daha anne karnındayken problemli gördükleri Alime bebek 1,5 kilo olarak sezaryenle doğdu. Alime bebek, dünyaya geldikten bir süre sonra karnında oluşan şişlik ve kusma şikayeti nedeniyle ailesi tarafından Karaman’da özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayenesinin ardından Alime bebek Konya’da tam teşekküllü olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan araştırmaların ardından Alime bebeğin bağırsak kanseri olduğu tespit edildi. İki kez bıçak altına yatarak ameliyat olan Alime bebeğin ailesi, masraflara yetişemez hale geldi.

“GELİNİME DE MAAŞ BAĞLANSIN”

Çiftçi emeklisi olduğunu söyleyen Muhammet Altıntaş’ın babası Şaban Altıntaş, “Benim aldığım maaşım ancak kendimize yetebiliyor. Oğlum sara hastası ve konuşamadığı için de hiçbir yerde çalışamıyor. Bu nedenle devletimizin kendisine 3 ayda bir verdiği bin 250 TL engelli maaşıyla ailesinin geçimini sağlıyor. Bizim sağlık masraflarıyla ilgili hiçbir problemimiz yok. Sağ olsun devletimiz bir kuruş almadan hepsini karşılıyor. Benim istediğim oğluma bağlanan malulen emeklilik maaşının gelinime de bağlanmasıdır. Gelinim de bedensel engellidir. Aldıkları maaş şu anda yetmiyor. Çocuklarının tedavisini sürdürebilmeleri için sıkça Karaman ve Konya’ya gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Aldıkları maaş yol parasına ancak yetiyor” diye konuştu.

EŞİNE DE ENGELLİ MAAŞI VERİLMESİNİ İSTİYOR

Aldığı maaşın yetmediğini belirten 31 yaşındaki sara hastası baba Muhammet Altıntaş, “Bana bağlanan maaşın aynısının eşime de bağlanmasını istiyorum” derken, 29 yaşındaki anne Sahure Atıntaş, kendisinin bedensel engelli olduğunu belirterek, eşine bağlanan engelli maaşının kendisine de verilmesini istedi.