Yapımı hızla tamamlandığı gözlenen 300 yataklı Hastanenin 2013 yılı ortalarında hizmete açılması planlanıyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karaman'a 300 yataklı hastane inşaatı ile altyapısı ve çevre düzenlemesi inşaatında çalışmaların hız kazandığı gözlendi.
Karaman’da TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatında fiziki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.
Gevher Hatun Mahallesi Doğumevi güzergahı yolunda inşa edilen yeni Devlet Hastanesi fiziki alt yapı ve kat sayıları ile gerekli sağlık donanımlarının sağlanması sonrası Karaman ve bölgesine tam kapasiteli hizmet vermesi bekleniyor.

Milletvekillerin de özelikle üstünde durduğu ve inşaat çalışmalarını yakından ntakip ettiği Hastane inşaatında kaba yapısını tamamlanması ile Devlet Hastanesi şeklini aldı. 2013 yılı ortalarında hizmete açılması planlanan Devlet Hastanesinin, Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında yer alan ve yıkılacak olan mevcut Hastanenin nakli sonrası daha da hız kazanması bekleniyor.
Modern bir bina olarak en iyi sağlık hizmetlerinin sunulacağı, sağlık kompleksin çalışmalarda hız kazanması yetkilileri de mutlu ediyor.