03- 09 Kasım Organ Ve Doku Bağışı Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “ Haydi Karaman Sende Bir El Ver” programı kapsamında organ bağışını bizzat yaşayan ve yaşatanlar bir araya getirildi.
Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Karaman Valisi Sayın Murat Koca, Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi Ekibi ile çok sayıda sağlık çalışanı, organ bağışında bulunan aileler ve bağış sayesinde hayatta kalan kişiler katıldı. 
Karaman olarak bağlı bulunduğumuz Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi Ekibi adına konuşma yapan Hilal Gedikli “organ bağışını sadece 03-09 Kasım haftasında değil, hep hafızanızda bir yer edinmesini temenni ediyorum” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu da konuşmasında İslam Dinine mensup bir toplum olduğumuzu ve organ bağışı konusunda Diyanet ile işbirliği yapmamız gerektiğini vurguladı.  “Dinen organ bağışlamanın öneminin, uygun olup olmadığının toplumumuza sürekli aktarılması, bu konuda eğitimlerin devam etmesi gerekiyor” dedi.  
Organ nakli konusunda empati yapılmasının önemine değinen Genel Sekreter “bir yakınımızın organ nakline ihtiyacı olduğunda bizler ne duruma düşeriz, neler yaşarız”  düşüncesini taşırsak bu konuda yaklaşımımız daha olumlu olacaktır. “ şeklinde konuştu. 
Karaman Valisi Sayın Murat Koca’ da organ bağışlama konusunda yaşanan tereddütlerin bizlerin bir yakınına organ nakil ihtiyacı olduğunda da aynı düşünceleri yaşamayacaklarını belirterek “ kendisinin birkaç kez kan bağışında bulunduğunu ve insanlara faydalı olma noktasında iyi hissettiğini söyledi. Organ bağışında bulunan ailelere de teşekkürlerini sunan Karaman Valisi herkese sağlıklı günler diledi. 
Program da, TRT tarafından hazırlanan organ bağışının önemini konu alan “ Meleğin Kanadında” isimli belgeselin seyri sırasında izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Donör Yakınlarına Plaket Takdim Edildi
Törende,  İlimiz sınırlarında yaşayan bağışladıkları organlarıyla pek çok insana can veren donörlerin anısına yakınlarına plaket takdiminde bulunuldu.  Bugüne kadar İlimizde yakınlarının organlarını tam olarak bağışlayan 3 aileye plaketleri takdim edildi.  2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden, kalbi, karaciğeri ve iki böbreği 4 kişiye hayat vermiş olan  Mehmet Uysal’ın babası plaketini Vali Murat Koca’ dan alırken gözyaşlarını tutamadı.  

“Bana Kalbini Veren Kızımıza Minnettarım”
Diğer Taraftan, 2010 yılında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucunda 22 yaşındaki bir genç kızdan kendisine kalp nakli yapılan ve o günden beri kendini organ bağışı çalışmalarına adayan ve ilimizde 9 kişinin organ nakline vesile olan Ercan Çalışkan’da plaketini aldıktan sonra organ nakli öncesi ve sonrası yaşadıklarını aktardı. Konuşması sırasında zaman zaman duygusallaşan Çalışkan kendisine kalbini bağışlayan genç kıza duyduğu minnettarlığını dile getirdi.