Sağlık Bakanlığı tarafından 2015- 16 yılı yatırımları arasına alınan ve Genel Sekreterliğimizin girişimleri 20 il arasından ilk Karaman’a kurulması planlanan anjiyo cihazı, bugün öğleden sonra Karaman Devlet Hastanesine indirildi. 
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu ve tüm hastane idaresi çalışanlarının heyecanla karşıladıkları anjiyo cihazının kurulumu birkaç gün içerisinde gerçekleşecek.
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilimiz için hayati değerde olan bu cihaz sayesinde çok sayıda vatandaşımızın mağduriyetinin giderileceğini belirtti. Dr. Erenoğlu “Karaman’dan bundan sonra anjio ve açık kalp cerrahisi ( bypass) ameliyatları için hiçbir hasta başka ilere sevk edilmeyecek.  Karaman’ı sağlık konusunda üst seviyelere çıkaracağız. Anjiyo cihazı en kısa kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacaktır.  Şimdiden Karaman halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi. 
Karaman'da ilk ve tek olan Simens Marka üst düzey anjiyo cihazının kardiyolojik ve radyolojik girişimlere uygun olduğu ve her iki branşın hekimlerinin pek çok müdahalede rahatlıkla kullanabileceği bildirildi.