Valilik 1. kat toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Vali Murat Koca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muzaffer Şeker, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer ve İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve Necmettin Erbakan Üniversitesi akademik personeli katıldı.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Meram Tıp Fakültesi’nin Karaman İlinde tanı ve/veya tedavinin yapılabilmesi için gerekli bina temini ve 3. basamak tanı ve/veya tedavi hizmetleri için gerekli ekipmanlar ve personelin sağlanması amacıyla imzalanan protokol ile Karaman İli Kamu Hastaneleri Hizmet Binasının zemin katta 1184,64 m² ve 1. katta 908,25 m² olmak üzere toplam 2092,89 m² lik alanının Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğine devredilmiştir.         
 
İmzalanan protokol ile Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Karaman ilinde tanı ve/veya tedavinin yapılabilmesi için gerekli personel bulundurulması, Binada 3. basamak tanı ve/veya tedavi hizmetleri için gerekli ekipmanlar ve personel Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından sağlanması amaçlanmaktadır.