Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada;''Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı Hedefleri doğrultusunda 2011 yılı Tüberküloz Hasta verileri ve 2010 Tüberküloz hastalarının tedavi sonuçları analiz edilerek hazırlanan Yıllık İstatistik Değerlendirmeleri sonucunda, hedeflere bu sene 6 ilin ulaşabildiği görülmüştür.


Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Karaman Verem Savaş Dispanseri beklenen hedeflerin birçoğuna % 100 başarı göstererek ulaşmış ve 6 il içerisine girmiştir. Belirlenen hedeflere geçen sene 2 il ulaşmış, bunlardan bir tanesi yine Karaman Verem Savaş Dispanseri olmuştu.

Bu çerçevede Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Yılmaz, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Hüseyin Said Ulu, Verem Savaş Dispanseri çalışanlarının başarılarını tebrik etmek amacıyla Verem Savaş Dispanserini ziyaret etti. 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı, Dispanser çalışanları adına İl Tüberküloz Koordinatörü Uzm. Dr. Nesrin Bilgiçli’ye teşekkür ederek plaket takdim etti,''dendi.