Arslan, 2015-2016 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2017 yılında yapılacak çalışmaları anlattı.

Arslan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının yetersiz kaldığını, 2017 yılı yatırım programı kapsamında yeni binanın yatırım programına alınması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Karaman Devlet Hastanesi ek binasına, Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin taşınacağını dile getiren Arslan, Şubat ayı sonu, Mart ayı başı gibi binanın taşınacağını belirtti.

Vatandaşlar için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Arslan, Ağız Diş Sağlığı merkezinde yılda 65 bin hastaya baktıklarını aktardı.

Karaman’da yılda 1 milyon 58 bin hastaya hizmet verdiklerinin altını çizen Arslan, “Karaman Devlet Hastanemizde 2015 yılında 764 bin hastaya hizmet verilirken, 2016 yılında 868 bin hastaya hizmet vermişiz. Ermenek Devlet Hastanesinde 2015 yılında 110 bin hastaya hizmet verirken, 2016 yılında ise 124 bin hastaya hizmet verdik. Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde de 2015 yılında 67 bin hastaya hizmet verirken, 2016 yılında ise 65 bin hastaya hizmet verdik. Toplama baktığımız zaman 1 milyon 58 bin hastaya hastanelerimizde hizmet verdik” dedi.

Yoğun bakım ünitesinin tam kapasite ile çalıştığını dile getiren Arslan,  “Karaman Devlet Hastanesi içerisindeki yoğun bakım ünitesi tam kapasite ile çalışıyor. Ama kapasite yeterli gelmiyor. Yoğun bakım ünitesinde kapasiteyi 11 yatak daha artıracağız” diye konuştu.

Arslan, sağlıkta yapılacak olan 2017 yılı hedeflerini açıklayarak, şunları söyledi:

“Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin modern, günümüz şartlarına uygun vatandaşlarımıza kaliteli, ferah ve verimli hizmet verebilmesi için yeni hizmet binasının yatırım programına alınması. Yeni ADSM inşaat süreci tamamlanana kadar mevcut merkezimizin Karaman Devlet Hastanesi 82. Yıl Ek Hizmet Binasına taşınarak hizmet vermesi. Kardiyovasküler Cerrahi (KVÇ) ameliyatlarının başlatılması. Karaman Devlet Hastanesi 1’nci Basamak erişkin yoğun bakım yatak sayısının 7 yataktan 11 yatağa yükseltilmesi. Ermenek Devlet Hastanesinde 3 yataklı Palyatif Bakım Servisi açılması. Ermenek Devlet Hastanesi FTR(Fizik Tedavi Rehabilitasyon) ünitesinin açılması. Engelli Hastalarımızın Sağlık tesislerimizde hizmete erişilebilirlik yüzdelerinin artırılması. Genel Sekreterlik merkezi (Uzaktan Eğitim)eğitim sisteminin hizmete alınması.”