Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Şefi Prof. Dr. Halil Lütfi Kısacık ’ın koordinatörlüğünde 4 hastaya koroner anjiyo işlemi başarıyla yapıldı. Yapılan anjiyo işlemleri sırasında, 1952 doğumlu hasta A.Ş ‘in 4 ana damarının % 90 – 95 oranında tıkalı olduğu tespit edilerek ameliyat önerisinde bulunuldu.  Diğer 3 hastanın damarlarında ki sıkıntının giderildiği bildirildi.

Koroner anjiyo işlemi yapılan hastaların genel durumlarının iyi olduğu ve 1. Basamak Yoğun Bakımında gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Tüm işlemleri başından itibaren dikkatle takip eden Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu yaptığı açıklamada; Karaman da bir rüyanın gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bundan sonra kardiyolojik hastalıklar nedeniyle hastalarımızın büyük merkezlere gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi. 

Erenoğlu; “Bugün başarıyla gerçekleştirilen anjiyo işlemlerinde bir hastamızın ana damarlarının % 95 oranında tıkalı olduğu tespit edildi. Önümüzdeki Şubat ayının sonlarına doğru Karaman Devlet Hastanesinde başlatmayı düşündüğümüz açık kalp cerrahisiyle de bu hastanın ameliyatını da ilimizde yapmayı planlıyoruz. Açık kalp ameliyatı yapılabilmesi için gerekli tüm basamakları hassasiyetle yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.

İlimizde anjiyo yapılabilmesi için, Ankara’da kalarak eğitim alan, emek veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Karaman’a ve Karamanlıya karşı büyük bir sorumluluğu gerçekleştirdik. Özellikle Başbakan Yardımcısı eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Recep Konuk’a, işin başından beri sürekli sorgulayan,  takibini yapan İlimiz Valisi Sayın Murat Koca’ ya, İl Özel İdare Sekreteri Celaleddin Güngören ’e, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’ a, İl Başkanımız Nazmi Ünlü’ ye katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ederiz “ şeklinde konuştu.