İl Müdürü Ulu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği için Bakanlık tarafından henüz bir atama yapılmadığını, 2 Kasım 2012 tarihine kadar atama yapılmasını beklediklerini söyledi.

Karaman İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, 2011 yılında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini ve bu kapsamda Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırıldığını bildirdi.

Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya yeni oluşturulan birimlerin müdürlerinden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Yılmaz, Aile ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi Sorumlusu Uzman Dr. Erhan Güneş, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Dine Atcı, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu Dr. Çiğdem Karaca ve Destek Hizmetleri Birimi Sorumlusu Müslüm Çerçi de katıldı. 

Toplantıda yeni oluşumlarla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, “Bakanlığımız tarafından taşra teşkilatlarında yapılan yeni oluşumla birlikte müdürlüğümüzde bazı birimler oluşturuldu. Türkiye Kamu Kurumu Hastaneleri’ne bağlı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ilde bulunan hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, diş tedavi ve protez merkezleri, semt poliklinikleri, Amatem, Endotem, Otizm Mükemmeliyet Merkezi gibi özel tanı ve ileri tedavi merkezlerinden sorumlu bir birimdir. Yeni kurulan Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde ise Aile ve Toplum Sağlığı Hizmetleri, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser, Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı ile Destek Hizmetleri Birimi oluşturuldu. Bu birimlere bağlı olarak da KETEM, Toplum Sağlığı Merkezi, İl Halk Sağlığı Laborutavuarı, Entegre İlçe Hastanesi, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği, Sağlık evleri ve Verem Savaş Dispanserleri görev alanları içerisine dahil edilmiştir” dedi.

İl Müdürü Ulu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği için Bakanlık tarafından henüz bir atama yapılmadığını, 2 Kasım 2012 tarihine kadar atama yapılmasını beklediklerini söyledi.