Ülke genelinde sadece büyük merkezlerde bulunan kamu hastanelerinde ise ilkler arasında olan bebek bakım timi sayesinde; doğumun ardından oldukça yorgun düşen, ilgiye ve bakıma en çok ihtiyacı olduğu dönemde annelerimizin yardımına Bebek Bakım Timi koşuyor ve anneler bu süreci rahat şekilde geçiriyor. Bebeğinin tüm gereksinimlerini Bebek Bakım Timi çalışanları tarafından karşılanıyor. 
Karaman Devlet Hastanesinde Bebek bakım timleri hem bebek gözlem odasında hem de doğum servisinde görev yapıyor.  
Karaman Devlet Hastanesi’nde doğumdan sonra bebeklerin ilk bakımlarının ve genel durumlarının değerlendirilmesinin ardından durumu iyi olan bebekler annenin yanına veriliyor. Ancak, genel durumu iyi olmayan bebekler yeni doğan yoğun bakıma yatırılmadan önce,  gözlem odasında bulunan kuvözlerde 2 saat izlenmeye alınıyor.  2 saatin sonunda genel durumu değişmeyen bebekler yoğun bakıma, durumu düzelen bebeklerde annelerin yanına veriliyor.  Bebek gözlem odalarındaki bakım ve takip sayesinde bebeklerimizin yoğun bakıma yatış oranı azalmış ve annenin bir an önce bebeğine kavuşması sağlanmış oluyor. 
Doğum servisinde bulunan bebek bakım hemşireleri, anne yanına gelen bebeği teslim alarak bebeğin hastanede kaldığı süre içinde her türlü ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Bebeklerin bakımları, beslenme takipleri, taramaları ve özellikle annenin emzirme ve bebek bakım eğitiminde büyük rol oynuyor. 
Halkımızın büyük memnuniyet duyduğu Bebek Bakım Timi, çocuk doktorları gözetimi ve sorumluluğunda olup Sağlık Bakanlığının anne sütü, yeni doğan canlandırma ve yoğun bakım eğitimlerini başarıyla tamamlamış, sertifika almaya hak kazanan sağlık personellerinden oluşuyor. 3 hemşire ve 3 ebenin görev yaptığı Bebek Bakım Timi yeni doğan bebeklerin gözü kulağı ve sesi oluyor.