Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı kalp sağlığı ve dünya hareketlilik gününe dikkat çekmek için pedalları çevirdi.

4 Ekim Kalp Sağlığı ve Dünya Hareketlilik günü münasebetiyle Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı sporcuları 4 Ekim Pazar günü saat 10.00’da şehir merkezinde bir araya gelerek pedallarını günün önemine dikkat çekmek için çevirdi. Şehirde yaklaşık 45 dakika tur atan sporcular daha sonra Sertavul yerleşkesine uğradı. Oradan Gökçe Çamlığına gelen bisikletçiler piknik yapan vatandaşlarla sohbet ederek günün anlam ve önemi anlattı. Kalp sağlığı için hareketli yaşamın önemini vatandaşa anlatan bisikletçiler, spor yapmanın sağlıklı bir yaşam için önemli olduğuna dikkat çektiler. Daha sonra bisikletçiler 140 kilometre daha pedal çevirerek günü tamamladılar.

Karaman’da başarılı bir spor dalı olan bisiklet branşının önemli günlerde de yerini aldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Bisiklet takımımızı böylesine anlamlı bir günde farkındalık oluşturduğu için tebrik ediyorum. Sporcularımız gün boyunca pedal çevirerek vatandaşımıza günün anlam ve önemini anlatmaya çalıştı. Takımımız ve sporcularımız önemli günlerde aktif olup örnek çalışmalarına devam edecektir.” diye konuştu.