Karaman Türk Sağlık Sen Yönetimi Doğum ve Çocuk Hastanesinin Taşınmasını ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.
 Yapılan Açıklamada; "Karaman halkının katkılarıyla yapılarak 2000 yılında hizmet vermeye başlayan Doğum ve Çocuk Hastanemizin yeni binanın hizmete girmesiyle Toki’ye devredileceği ve Toki tarafından da yıkılacağı söylenmektedir.
Yeni yapılan hastaneye yakın olması, büyümekte ve gelişmekte olan ilimizin, diğer il ve ilçelerden de hastaların geldiği de dikkate alındığında, sağlık alanında daha kaliteli hizmet vermesi açısından Doğum ve Çocuk Hastanesinin Toki ‘ye teslim edilmeyerek dal hastanesi statüsünde Karaman halkına hizmet vermeye devam etmesi ilimiz açısından çok büyük önem arzetmektedir.

Bütün Karaman halkının bu konuda bizlere destek vermesini, her yerde bu konuyu gündeme getirerek hastanemize sahip çıkabilmek için ilimizin idari ve siyasi bütün kurumlarını harekete geçirmelerini bekliyoruz. Bizde Türk Sağlık Sen olarak halkımızın da desteğiyle bu konunun takipçisi olacağımızı ve Doğum ve Çocuk Hastanemizin dal hastanesi olarak Karaman halkına hizmet vermeye devam etmesi için üzerimize düşen görevi yapacağımızı söylüyoruz." denildi.