Organ Bağışında yapmış olduğumuz hizmetlerden memnuniyeti dile getiren Sayın Hayri Ay , “Benimde böyle bir organizasyonda katkım olsun ve herkesin katılımını sağlamak için çalışalım” diyerek bütün organlarını bağışladı.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Rıza Altunsoy 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye’de organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. On sekiz yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir. Organa İhtiyaç duyma İhtimaliniz, Organ bağışı yapma ihtimalinizden daha fazladır” diyerek organ bağışının önemine vurgu yaptı ve halkımızın bu konuda hassasiyetlerinin artmasına, duyarlı olmaya davet etti.
Karaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak 3-9 Kasım Organ Bağışı ile yapılan etkinliklerde Sağlık Bakanlığımızın E-Nabız sistemi üzerinden ve Türkçe Parkına açılan stant çalışmaları sonucunda 2 gün içerisinde 40’ın üzerinde Organ Bağışında bulunulduğunu dile getirdi.
Karaman İli Kazımkarabekir İlçesi İl Genel Meclis üyesi Sayın Hayri Ay’ a da vermiş olduğu destekten ve duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerini iletti.