Batman Bölge Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanları, 2 yıldır boğazda takılma, yutma güçlüğü ve gece yatarken solunum sıkıntısı nedeniyle rahatsızlık çeken bir hastayı, tiroid dokusu eksizyonu operasyonu ile tedavi etti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanları, yapmış oldukları lingual tiroid dokusu eksizyonu operasyonu ile Batman’da bir ilke imza atmanın sevincini yaşıyor. Kulak Burun Hastalıkları Uzmanları Harun Küçük, Mehmet Beyhan Balur ve Metin Kaya ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Kliniği’ne 2 yıldır boğazda takılma, yutma güçlüğü ve gece yatarken solunum sıkıntısı nedeni ile başvuran 38 yaşındaki Nilgün Erdem isimli hastanın muayenesinde ve görüntüleme yöntemlerinde, dil kökünden başlayan boyun üst kısma kadar devam eden tiroid dokusu tespit edildi. Ender görülen bir hastalık olan tiroid dokusu anne karnında bebeğin gelişimi sırasında dil kökünde gelişmekte ve doğumun yaklaşmasına doğru soluk borusu ön tarafındaki normal yerini almaktadır. Bazen anne karnında bu gelişim sırasında oluşan gelişme bozukluklarına bağlı olarak tiroid dokusu dil kökünde veya boyun üst kısımlarında yerleşim gösterebilmektedir. Bu hastamızda da tiroid bezinin tarif ettiğimiz gelişim bozukluğu görüldü. Gerekli tetkik ve sonuçlardan sonra ameliyata aldığımız hastanın sağlığına kavuşması hem hastayı hem de bizleri son derece mutlu etti" dedi.