İZMİR (AA) - Kemik İliği Transplantasyon Vakfı'nın (KİTVAK) Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastası çocuklar için düzenlediği yılbaşı partisinin en mutlu çocuğu, lösemiyle mücadelesini kazanan 3 yaşındaki Kerem Çelik oldu. 

Hastane odasında palyaço "Vefvef"in gösterisiyle eğlenen hasta çocuklar, yeni yıl pastası kesti ve hediyelerini aldı. 

KİTVAK Başkan Vekili Yıldızay Şengün, kanser hastası çocuklar için yılbaşı partisini geleneksel hale getirdiklerini anlattı. 

Vakıf tarafından yaptırılan hastanedeki başarılı tedavi oranının çok yüksek olduğunu kaydeden Şengün, "Çocuklarımız ile ilgili çok iyi haberler alıyoruz. Dilerim bugün burada olan çocukların hepsi 2015'te parklarda, bahçelerde, evlerinde olur" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi'nde hasta çocuklar ve aileler için bir konukevi yaptırdıklarını dile getiren Şengün, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de yaptıracakları konukevi için hayırseverlerin desteğini beklediklerini anlattı.

Yıldızay Şengün, yılbaşı partisinde hasta çocuklardan Kerem Çelik'in lösemiyi yenmesi nedeniyle de kutlama yaptıklarını kaydetti.

Kerem'in annesi Duygu Çelik de oğlunun 11 ay boyunca lösemiyle mücadele ettiğini ve kazandığını dile getirdi.

İlik nakline gerek kalmaksızın hastaneden taburcu edileceklerini kaydeden Duygu Çelik, "Yeni yıl bize yeni umutlarla geldi, 2015'ten sadece sağlık ve huzur bekliyorum" diye konuştu.