Karaman’da hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) köylerde 30-60 yaş arası kadınlara yönelik kanser tarama hizmetlerini yerinde sürdürüyor. Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  verilen sağlık hizmetleri ile ilgili yapılan açıklamada;
“Kanser konusunda toplumun farkındalığının arttırılması, tarama bilincinin geliştirilmesi ve henüz bulgu vermeden hastalığı erken dönemde yakalama oranını artırılması böylece kişilere erken tedavi şansı sağlanması için  “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla Karaman’da hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde Köylerde Toplum Tabanlı Taramalar yapmaya devam etmektedir.
Halk Sağlığı Müdürlüğünden temin edilen araçlar ile İl merkeze bağlı Bozkandak köyünde 30-69 yaş aralığındaki kadınlar köyden alınarak KETEM’de Sorumlu Hekim Dr.Merve Küçükoğlu ve Dr.Betül Delen tarafından kanser ile ilgili eğitimler verilmiş, mamografi çekimi ve Smear alımı gibi işlemler yapılarak aynı gün içerisinde tekrar köylerine iletilmeleri sağlanmıştır. Köylerdeki sağlık personeli ile koordineli olarak yapılan tarama çalışmaları hazırlanan bir program çerçevesinde devam edecektir. 
Bu konuda talebi olan köylerin muhtarları da Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birimine ulaşarak programa dahil olabilirler.  Taramalarda özveri ile çalışan tüm sağlık personelimize ve ayrıca Bozkandak Köyü Sağlık Evi Ebesi Rabia Balar’ ın bu konuda gayretlerinden dolayı da teşekkür ederiz.”denildi.