Her yıl binlerce insan kazalar ya da hastalıklar sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” sloganı ile ülkemizin sürekli ihtiyacı olan kanı gönüllülerden sağlayan Kızılay, Gezici Kan Bağışı Tırı ile ilimizdeki gönüllülerden destek bekliyor. Karaman Aktekke Meydanında hizmet veren Kızılay ekibi 20 Eylül Pazar gününe kadar gönüllülerin kan bağışlarını kabul edecek.

Kan bağışında bulunan gönüllüler yaptıkları bağışlarla insanlara ve topluma faydalı olmaktan mutlu olduklarını söyledi.  Tır da bulunan Kızılay yetkilileri, " Trafik kazalarında, ameliyatlarda, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda kana acil ihtiyaç duyulmakta. İnsanlarımız kan merkezlerine, kan ihtiyacını giderebilmek için başvurmaktalar. Türk Kızılay’ına ait kan merkezleri de bu isteklere cevap verebilmesi için, kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmekte. Bunun için sağlığı yerinde olan kişilerin kan vermesi gerekir. Bu anlamda Türk Kızılay’ına ait kan tırı Karaman ilimizde 5 gün süre ile duracaktır." dediler.

Kan bağışında bulunmanın öneminden de bahseden yetkililer, " Kan yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan ve kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastalarımız, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlarımız, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır.”dediler.

Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla çeşitli kan bağış etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden yetkililer, ”Bu konuda halkımızın kan bağışına destek olacağına inanmaktayız. Kan bağışında bulunan Karamanlılara  teşekkürü bir borç biliriz.”şeklinde konuştular.