Konferansa; Opr. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoğlu, Op.Dr. Onur Saydam, Uzm. Dr. Tayfun ET, Organ Bağış Gönüllüsü Ercan Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, çalışanları ve Gönüllü bağışçılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoğlu ‘’Ülkemizde kadavradan alınan organ bağışının sayısı canlı iken bağışlanan organdan çok daha az olduğunu vurgulayarak, kişinin yaşarken 1. Derece akrabalarını böbreğinin bir tanesini veriyor yalnız öldükten sonra organ bağışına sıcak bakmıyor ’’ dedi.

Karaman Devlet Hastanesi doktorlarından Op.Dr. Onur Saydam ve Uzm. Dr. Tayfun Et “Beyin Ölümü ve Kalp Nakli” konusunda sunumlarını yaptı.

Program sonunda Organ Bağış Gönüllüsü olarak söz alan Ercan Çalışkan yaşadıklarını anlatarak, “Katılan öğrencilere ve katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Programın sonunda açılan stantta 20 öğrencimizden organ bağışına tam destek geldi.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak böyle bir organizasyonda emeği geçen ve büyük bir duyarlılık gösteren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.”dedi.