Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe Kazımkarabekir Kaymakamı Ekrem Güngör, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Sergi açılışıyla başlayan etkinlikte yüksekokul öğrencilerinin objektifinden bilinçsiz ilaç kullanımına eleştiri getirildi. Yaşamdan kesitler sunarak doğru ilaç kullanımı konusunda duyarlılık oluşturmayı amaçlayan sergide 28 farklı fotoğraf karesi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
“Avrupa’nın en kötü ilaç kullanan ülkesi”
Sergi açılışı sonrası düzenlenen seminerde Karaman İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, dinleyenlere Türkiye’deki ilaç kullanım alışkanlıkları hakkında bilgi verdi. Ülkemizin Avrupa’da en kötü ilaç kullanan ülkelerin başında yer aldığını belirten Dr. Erenoğlu, Türkiye’de ilaçların kulaktan dolma bilgilerle veya birtakım alışkanlıkların sonucu olarak bilinçsizce kullanıldığını ifade etti.  “En iyi tedaviyi, hangi ilacı nasıl kullanacağımızı komşularımız biliyor. Birbirimizden ilaç alışverişi yapmanın çok ciddi sakıncaları var. Sonunda ölüm bile olabiliyor.“ diyen Dr. Erenoğlu, hekim tarafından verilen ilaçların hiçbir zaman tamamen bitirilmediğini de söyledi.
Dr. Ayhan Erenoğlu, “Özellikle antibiyotiklerin üçte birini bile halk olarak kullanmıyoruz. Kendimizi iyi hissettiğimiz anda ilaçlar kesiliyor ve maalesef hastalığı yapan bakteriler ilaçlara karşı direnç geliştiriyor. Sonra da en güçlü antibiyotikler bile hastalıkların üstesinden gelemiyor.” şeklinde konuşarak “Sakın tavsiye üzerine ilaç kullanmayın, hekimin verdiği ilaçları hekimin söylediği şekilde ve bitinceye kadar kullanın.’’ dedi.
Etkinlik, doğru ve akılcı ilaç kullanımı konulu sloganlardan oluşan sinevizyon gösterisi ile son buldu.