Eğitimin ilk gününde Karaman Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Serkan Yurdakul öğrencilerle bir araya gelerek Elektrokardiyografi (EKG) okunması ve yorumlanması, kalpteki ritim bozuklukları ve tedavi uygulamaları, ilk müdahale aşamasında doğru tanı, acil ve ilk yardım hakkında sunumlar yaptı.

Eğitimin ikinci gününde Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Acil Tıp Teknisyeni (ATT)  İsa Çiçek ve Paramedik Nebi Çelik yetişkinlerde, bebek ve çocuklarda temel yaşam desteği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Temel yaşam desteği uygulamalarını maketler üzerinde gösteren eğitmenler, yaşadıkları olaylardan örnekleri de öğrencilerle paylaştılar.

Eğitim hakkında açıklamada bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Meryem Kayhanlar ve Şeref Maden, paramediklerin sahada ve acilde hastayı ilk karşılayan sağlık çalışanları olduğunu söyleyerek “Hastane öncesi sağlık hizmetlerinde etkin rol oynayacak elli öğrencimizin mesleğe adapte olmaları adına bu eğitimi düzenledik. Şimdinin öğrencileri, yarının paramedikleri olan gençlerimizin eğitmenlerin tecrübelerinden yararlanacağına inanıyoruz.” dediler.