İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Çağlar Yaylalı tarafından verilen eğitimde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulması için dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.
Eğitimde Öğr. Gör. Çağlar Yaylalı, ‘genel konular, sağlık konuları ve teknik konular’ olmak üzere üç ana başlıkta iş sağlığı ve güvenliğini irdeledi. Yaylalı, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin amacının kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak, çalışanların mutluluğunu temin etmek, işletme güvenliği ve üretim güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Eğitimde çalışma mevzuatı, işyeri temizliği ve düzeni, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş kazası ve meslek hastalıklarının hukuki sonuçları, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri; kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ilkyardım, güvenlik ve sağlık işaretleri, tahliye ve kurtarma gibi konularda açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Yaylalı, “Önemli olan sıfır iş kazası, sıfır iş gücü kaybı ve en önemlisi de mutlu ve sağlıklı çalışanlardır.” diyerek konuşmasına son verdi.