Eğitimde Öğr. Gör. Çağlar Yaylalı, genel konular, sağlık konuları ve teknik konular olmak üzere üç ana başlıkta iş sağlığı ve güvenliğini irdeledi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yükümlülüklerinin Temmuz 2016’ya kadar yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yaylalı, üniversite olarak işi baştan sıkı tutarak zamanından önce yükümlülükleri yerine getirmek istediklerini dile getirdi.
 
Yaylalı, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin amacının kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak, çalışanların mutluluğunu temin etmek, işletme güvenliği ve üretim güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Üniversitede verilen eğitimle iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmanın yanı sıra personelin karşı karşıya bulunduğu mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirler konusunda onları bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yaylalı, “sıfır iş kazası, sıfır iş gücü kaybı ve en önemlisi mutlu ve sağlıklı çalışanlar” sloganıyla konuşmasına son verdi. 

Öğr. Gör. Ali Bilgiç ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında ayrıntılı bilgi sunarak kanunun işyerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulmasını amaçladığını dile getirdi. Soru-cevap kısmının ardından eğitim programı sona erdi.