KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, toplumda fiziksel aktivite ve sağlık ilişkisine dikkati çekmek amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Öğretmenler ve öğrenciler, etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı'ndan Zafer Meydanı'na yürüdü.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, Zafer Meydanı'nda yaptığı açıklamada, fiziksel aktiviteyi artırmak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin çağın hastalığı olduğunun teyit edildiğini belirten Öznavruz, "Sağlık Bakanlığı olarak yapmış olduğumuz araştırmada da okul çağındaki çocuklarımızın yaklaşık yüzde 25'inde obezite olduğunu tespit ettik. Biz de bu ayki yürüyüşümüzü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmayı kararlaştırdık. Çocuklarımızı, bilişim teknolojisinin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak için fiziksel aktiviteye davet ediyoruz" diye konuştu.

Sağlıklı yaşam için yürüyüş yapma ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Öznavruz, akşam yemeğinden sonra atıştırmalıklardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından yürüyüşe katılan öğrencilere meyve ikram edildi.

Yürüyüşe, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.