Türkiye’de çok az merkezde uygulanan Hilterapia tekniğinin diğer tedavi yöntemlerine göre çok fazla avantajının olduğunu vurguladı. Dr.S.Gökhan Kan, 2003 yılında hilterapia’nın hem teknolojik bir yenilik, hem de terapötik bir metod olduğu için ABD’de patent aldığını belirterek, lazerle ağrı tedavisi sağlayan tekniğin ameliyatsız ağrı tedavileri arasında en etkili ve hızlı teknikler arasında yer aldığını belirtti.  Teknikle alakalı daha detaylı bilgiler veren Dr.Kan: ‘‘Hilterapia ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırma ve diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı patolojileri başarılı bir şekilde tedavi etmek mümkündür’’. Sözlerini kullandı.
 
Lazerle diğer yöntemlerin ulaşamadığı eklemlere ulaşıyor
Hilterapia’nın gerçek dikey enerji olarak tanımlanabileceği söyleyen Dr.Kan, Hilterapia’da kullanılan lazer enerjisinin diğer tedavi tekniklerinin ulaşmasının imkansız olduğu derin bölgelere etki ettiğini bildirdi. Hilterapia'da kullanılan yüksek lazer enerjısinin en derin tabakalara ulaşırken, tedavi edici etkisini de sürdürdüğü belirten Dr.Kan derin patolojıleri tedavi etmek ve ağrıyı tamamen yok etmek için en etkili ameliyatsız ağrı tedavisi yönteminin Hilterapia olduğunu söyledi.
 
Hilterapia hangi hastalıklarda kullanılıyor?  
Hilterapia sonrası ağrı ve ödemin yok olduğu, ilk seansın sonunda bile hareket kabiliyetinin geri kazanıldığı belirten Dr.Kan, FDA onaylı Hilterapia tekniğini hızlı, güvenli ve etkili bir terapi yöntemi olmasının yanı sıra kullanım alanının genişliğiyle de birçok kişinin derdine derman olduğunu vurguladı. Hilterapia ile tedavi edilebilen hastalıkları sıralayan Dr.Kan, 'Hilterapia
Topuk dikeni,
Bel ve Kalça ağrıları,
Boyun ve Sırt ağrıları,
Diz ağrıları,
Bel ve boyun fıtığı,
Omuz ağrıları,
Dirsek ağrıları,
Ayak ve El Bileği ağrıları,
Ezilme-çarpma ağrıları ve ödem tedavisinde kullanılır.
Seans hastanın durumuna ve rahatsızlığına göre hekim tarafından belirlenir, ortalama 5 seans tamamen iyileşme sağlayabilmektedir. Ancak ilk seanstan itibaren yüzde 60 oranda ağrı azalması görülür. 'sözlerini kullandı.