Libya Sağlık Bakanlığı Bingazi Komitesi Yöneticileri Tamer Farhat ve Salah Fahmi Abdelaziz, sağlık turizmi ile ilgili görüşmelerde bulunmak ve anlaşma yapmak için Medical Park Ordu Hastanesi’ni ziyaret etti.

Komite yöneticileri, Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ulvi Güney ve beraberindeki hastane yöneticileri tarafından karşılandı. Komite yöneticileri önce hastane de incelemeler yaparak hastanenin bölümleri, donanımları ve tedavi hizmetleri hakkında bilgiler aldı. Hastanede yapılan incelemelerin ardından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında komite yöneticilerine, Medical Park Ordu Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri, özellikli cerrahi operasyonlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantı sonunda komite yöneticileri Medical Park Ordu Hastanesi’nin son derece donanımlı bir hastane olduğunu ve verilen hizmetleri çok başarılı bulduklarını söylediler.

Ziyaret programının ilk gününün sonunda komite yöneticileri onuruna düzenlenen akşam yemeğine Ordu Vali Yardımcısı Engin Avcı, Altınordu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nusret Aykut ve hastane yöneticileri katıldı. Oldukça samimi bir ortamda geçen akşam yemeğinde misafirlere ilimizin sağlık, kültür ve turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Ziyaret programının 2. gününde ise sağlık turizminin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağı düşünülen Ordu - Giresun Havalimanı ve ilin turizmde öne çıkan yerleri ziyaret edildikten sonra ülkelerine uğurlanan komite yöneticileri, Ordu’nun çok güzel bir şehir olduğunu, gösterilen misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını ve işbirliğinin hızla büyüyerek artmasını temenni ettiklerini söyleyerek, hastane yöneticilerine teşekkürlerini bildirdiler.

Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat yaptığı açıklamada, hastane olarak sahip oldukları yüksek kalitedeki sağlık hizmetleri, alt yapı, imkan ve kapasitelerini yurt dışından gelen hastalara da ulaştırarak hem hastaneye, hem Ordu’ya, hem de ülkeye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Kalafat, “Yurt dışı hasta sayımızın giderek arttığını görmek bizleri memnun etmekle birlikte sorumluluğumuzu ve gayretlerimizi de arttırmaktadır. Yurt dışından gelen hastalarımıza poliklinik hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, koroner anjiyografi ve yoğun bakım hizmetlerine kadar daha birçok bölümde hizmet vermekteyiz. Yaşadıkları ülkelerde tedavi imkanı bulmakta zorlanan komplike hastalara kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi, ortopedik cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, genel cerrahi gibi diğer tüm cerrahi branşlarda multidisipliner bir yaklaşım ile hizmet sunmaktayız" dedi.