Denizli’de yaşayan Güngör ailesinin 6 aylık bebekleri Elasu Buğlem, 2 hafta içinde ameliyat edilmezse sinir sıkışması olan sağ kolunu hayatı boyunca kullanamayacak. Minik Buğlem’in ameliyat olabilmesi içinse 50 bin TL gerekiyor.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi’nde yaşayan Abide-Hasan Güngör çiftinin 6 ay önce kız bebekleri dünyaya geldi. Doğar doğmaz yoğun bakıma alınan Elasu Buğlem’in sağ kolunda sinir sıkışması olduğu anlaşıldı. Hastanede geçen sürenin ardından eve gelen aile kızlarının sağ kolunun sürekli hareketsiz olduğunu görünce hastane hastane dolaşmaya başladı.

"AMELİYAT OLMAZSA SAĞ KOLUNU KULLANAMAYACAK"

İzmir’de de hastanelere başvuran aile buradan da umduğunu bulamayınca bu kez İstanbul’daki hastanelere gitmeye başladı. Burada bir hastanede çocuklarının sağ kolunu tedavi edecek doktoru bulan aile, bu kez de maddi sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Sinir sıkışması olan kolun tedavi edilebilmesi için doktorlar en az 4 ameliyat yapılması gerektiğini belirtirken, ilk ameliyat için 50 bin TL gerektiği aktarıldı. Minik Buğlem’in sağ kolunun tamamen işlevini kaybetmeye başladığını belirleyen doktorlar, 2 hafta içinde ameliyat edilmezse Buğlem’in bundan sonraki hayatında sağ kolunu kullanamayacağını söyledi.

"ŞU ANDA 5 SİNİR KOPUK"

Sadece 2 haftaları olan aile, devletten ve hayırsever iş adamlarından yardım bekliyor. Anne Abide Güngör, tüm gününü çocuğu Buğlem’e ayırdığını belirterek, "Bizim ilk çocuğumuz olan Elasu Buğlem 6 ay önce hayata geldi. Doğum sırasında kızımın kolunda kısmi felç meydana geldi. Şu anda 5 sinir kopuk. Hastaneden çıktıktan sonra tedavi umuduyla İzmir’e gittik. Bir süre İzmir’de hastanede kaldık. En sonunda oradaki bir doktor bize çocuğumuzun sağ kolunda sinir sıkışması olduğunu söyledi. Ameliyatın gerekli olduğunu ancak 6 ay sonra olması gerektiğini söylediler. Biz de bu süreçte bekledik" dedi.

"TÜM HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Ameliyat için en az 50 bin TL gerektiğini belirten Abide Güngör, "İstanbul’daki hastanede ise bize hemen ameliyat olmamız söylendi. Kızımın ameliyatı için 2 haftamız var. Eğer 2 hafta içinde ameliyat olmazsa kızım elini kullanamayacak, parmakları yamuk kalacak. Kızım yemek yiyemeyecek, elimden tutup gezemeyecek. Ameliyat içinse 50 bin TL gerekiyor. Bu ameliyatın ardından da ameliyatlar devam edecek. Bacaklarından sinir alıp sağ koluna ekleyecekler ama ilk ameliyat için sadece 2 haftamız var. Ben tüm hayırseverlerimizden yardım bekliyorum" diye konuştu.