Hakkari Devlet Hastanesi’nde randevusunun olmasına rağmen doktorun olmadığını öğrenen vatandaş ortalığı birbirine kattı.

Devlet Hastanesi Cildiye Polikliniği için bir gün önceden randevu olan Ahmet Aydemir isimli vatandaş, doktorun izinde olduğunu öğrenince, hastane yönetimini ve doktoru hasta hakları bölümüne şikayet etti. Aydemir, hakkını savunmak içinde savcılığa başvuracağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Ahmet Aydemir, ”Ben önceki gün saat 15.00-16.00 sıralarında182 randevu hattını arayıp Hakkari Devlet Hastanesi’nden cildiye polikliniği için sıra aldım. Belgem elimde bu sabah saat 09.00’da hastaneye geldim. Çalışanların yanına gittiğimde doktorun burada olmadığını, izinde olduğunu söylediler. Bunun için hastanede araştırma yaptım. Bilgi işlem birimine çıktım. Bilgi işlem personeli bana gösterdiği belgede doktorun izin aldığını, bakanlığa talepte bulunduklarını ve iznin bakanlık tarafından reddedildiğini, doktorun işe gelmediğini öğrendik. Listede gördüğü gibi 20 ismin mağdur olduğunu öğrendim. Ben de çalıştığım yerden izin alarak hastaneye geldim. Madem ki doktor yok neden sistemde halen doktorun ismi geçiyor? Birçok kişi mağdur edildi. Bu devletin bir kurumudur başta önlem alınması gerekiyor. Hastane yönetimini ve doktoru hasta hakları bölümüne şikayet ettim. Ellerimdeki belgelerle de savcılığa başvurarak sorumlu kişiler hakkında şikayetçi olacağım” dedi.

Hastane yetkilileri ise, doktorun tayininin çıktığını doğrulayarak, randevu sisteminden kaynaklı halen doktorun ismi gördüğü için vatandaşın randevu aldığını, oysa doktorun olmadığını bu hatanın ise doktor isminin sistemden düşmemesinden kaynaklandığını ifade ederek, pazartesi günü ise Hakkari’ye yeni cildiye doktorunun geleceğini belirtti.