Özel Mümine Hatun Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Yılmaz, hastanenin her geçen gün kendini yenileyerek gelişmeye devam ettiğini belirterek, “Hastanemizin geldiği konum itibariyle eksiklerini tamamlamış durumdadır. 150 ye yakın çalışanıyla, Karaman halkına kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek amacıyla tüm imkanları sunmuştur. Halkımızın memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmaya çalışmaktayız. Uzman doktor kadromuz, tıbbi cihaz donanımlarımızla hastanemiz Karaman’ın tercih ettiği kurumlardan olmuştur. Doktorundan, eczacısına hepimiz insan sağlığı için çalışıyoruz” dedi.

Söz alarak konuşma yapan eczacı Abdurrahman Ünsay, camia olarak hastaneyi yakından takip ettiklerini söyleyerek ‘’Bilhassa hastanenin kadrolarının tamamlanması ve hastanenin il merkezinde olması bir avantaj teşkil etmektedir. Bizler oda ve eczacılar olarak sürekli mevzuat değişikliği ve sistemin oturmaması nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayız.  Sağlıkçılar olarak ta bazı sıkıntıların yaşanabileceğini bunların da bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Mümine Hatun Hastanesi’ne bu davetlerinden dolayı teşekkür eder başarılar dilerim’’ dedi.

Eczacı Mesure Kelleci ise’’ Bu tür özel hastanelerin olması ilimiz açısından son derece önemli ve güzeldir. Hastanenin daha verimli çalışmalara vesile olacağını inanıyor ve başarılar diliyorum’’ dedi

Hastane Yönetim Kurulu üyesi Dr. Reşit Uzunköprü’de hastanenin ilk dönemlerinde kötü yönetilmesinden dolayı imajının zedelendiğini belirterek, “Biz bu imajı düzeltmek ve halka kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için yönetime geldik. Geçmişten tamamen arınmış, son derece çalışkan ve dürüst kişilerden oluşan yönetimimiz bu imajı yıkmak için çok yoğun bir çaba göstererek hastaneyi doktorundan, yönetim kadrosuna kadar baştan aşağı yenilemiştir. Şu anda ben, İbrahim Öztürk ve Kazakistan dan Kasım Aslan olmak üzere üç ortakla yönetime devam etmekteyiz . Bundan sonra halkımız için daha iyi hizmet vermeye çalışacağız” dedi.

Hastane Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faysal Aslan’da, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra 20 yıldan buyana dek Kazakistan’da sanayi alanında yatırım yaptıklarını belirterek, “Şirket olarak Kazakistan’daki yatırımlarımızın yanında ülkemize hizmet etmek istedik. Kendi alanımızın dışında sağlık sektörüne girerek memleket farkı gözetmeksizin ülkemize hizmet etmek amacıyla Karaman’da Mümine Hatun Hastanesi’nin yönetimini devraldık. Ülkemize ve insanımıza sağlık konusunda güzel hizmetler vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

50. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal’da, doktorların bizleri eczane isimlerinden, bizlerde doktorların isimlerini hastalara yazdıkları reçetelerden bildiklerini belirterek, böyle bir buluşmayı sağladıkları için Mümine Hatun Hastanesi yönetimine teşekkür etti. Ünsal, “Bir kentin kalitesini belirten parametrelerden birisi de sağlık alanıdır. Biz hep birlikte sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti verirken birlik ve beraberlik içerisinde olursak vatandaşımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermiş oluruz. ” diye konuştu.