KONYA (AA) - Kanada Manitoba Üniversitesinden Dr. Yasser Nabawy Elsayed Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalının ev sahipliği yaptığı toplantıya misafir konuşmacı olarak katıldı.

Meram Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dr. Elsayed, yenidoğan bebeklerde hedefe yönelik ekokardiyografi konusunu anlattı.

Kanada'da fonksiyonel integre neonatal ekokardiyografi konusunda en deneyimli yenidoğan uzmanlarından biri olan Dr. Elsayed, "Yenidoğan bebeklerde kalbin ekokardiyografi ile bebeğin bütün bulgularının birlikte değerlendirilmesi, yenidoğan yoğun bakım hastalarında çok önemlidir. Bebeğe uygulanacak tedavilerin planlanmasında hayati önem taşır" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda özellikle erken doğan bebeklerde görülen problemlerin değerlendirilmesi, bebeklerde akciğer damarlarında görülen yüksek tansiyon tedavisi, şoktaki hastanın tedavisi gibi daha çok yoğun bakımı ilgilendiren hastalarla ilgili konular tartışıldı. Yoğun bakımda izlenen yenidoğan bebeklerin çocuk kardiyologları ve yenidoğan uzmanlarının birlikte ekip çalışması ile takibinin bebekler için çok ciddi yarar sağladığı belirtildi.

Toplantıya Konya'da görev yapan tüm yenidoğan uzmanları ile birlikte çocuk kardiyologları katıldı.