1-7 Nisan "Ulusal Kanser Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören ile Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu 2012 Ödülleri sahiplerini buldu. 
Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü hedef nüfusu en çok tarayan İl olarak yapılan çalışmalarındaki başarılarından dolayı “Türkiye Birinciliği” Ödülüne layık görüldü.
Karaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza ALTUNSOY'a Ödülünü Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu takdim etti.
Kanser Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU, "Sağlıklı bir yaşam felsefesini, çocukluk, gençlik yaşlarında nesillerimize yerleştiremezsek belirli yaştan sonra ancak hastalıklarla onların teşhis ve tedavisiyle uğraşıyoruz. Sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam tarzı, kanser hastalıklarını neredeyse üçte bir oranında azaltabilmektedir." dedi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU, geleceğin sağlıklı nesillerle şekilleneceğini vurguladı. Kanserin bugün dünyanın en fazla canını yakan hastalıkların başında geldiğini ifade ederek, hastalıkla mücadele kadar korunma ve erken teşhis aşamalarının da önemli olduğuna dikkati çekti. 
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza ALTUNSOY, kanserle mücadele kapsamında çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek çalışmalarda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.