Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafında yayınlanan basın açıklamasında, sağlığın geliştirilmesi, insanların kendi sağlıkları üzerindeki kontrollerini artırmalarını ve sağlıklarını geliştirmelerini sağlama süreci olduğuna vurgu yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklama şöyle: “Sağlığı geliştirmedeki amaç doğru sağlık davranışlarının geniş halk kitlelerine ulaşmasının sağlanmasıdır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımızın sağlığını geliştirmek amacı ile halkımıza daha etkin çalışmalar yapılması planlanmaktadır. Bu çalışmaların önemli bir ayağı olan “Okul Sağlığı Hizmetleri Programı ve Halk Eğitim Programı” ilimizde başlatılmıştır.

Okul sağlığı hizmetlerinin amaçları; ilimizde okul çağındaki bütün çocukların olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek, okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişimini sağlamak ve çocukların, ailelerinin ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir. Bu amaçla karaman merkez ve ilçelerinde oluşturduğumuz okul sağlığı ekiplerimiz ile okulların öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar için sağlığı geliştiren ortamlar olarak yapılandırılması sağlanacaktır. Okul eğitimleri kapsamında;

Yeterli ve Dengeli Beslenme,

Düzenli Fiziksel Aktivite

Hijyen,

Ergen Sağlığı,

Diabet,

Bilinçli İlaç Kullanımı,

Sigaranın Zararları ve Kanser konularında eğitimler yapılacaktır.

Ayrıca planlanan Halk Eğitimi Programı ile halkımızı sağlık konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürütülecektir. Halk eğitimlerinde ise “Sağlık Beslenme, Düzenli Fiziksel Aktivite Yapılması, Diyabet, Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması, Hipertansiyon ve Astım-KOAH Hastalıkları” konusunda eğitimler yapılması planlanmıştır.

Program kapsamında Müdürlüğümüzün eğitim ekibi bu gün Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde idi. Düzenlenen eğitimde “Kanser Nedir? Kanserden Korunma, Sigaranın Zararları, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Bilinçli İlaç Kullanımı” konularında bilgi verilmiştir. Okul yöneticileri ve öğrencilerimize sağlık eğitimlerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.”