Kula Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Mehmet Sipahi, gebelik döneminde dengesiz ve yetersiz beslenmenin erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, bedensel ve zihinsel gelişimi yetersiz bebek doğumları ve ölü doğumlara neden olabileceğini bildirdi.

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesini sağlamak için gebelikte beslenmenin önemli olduğunu belirten Op. Dr. Mehmet Sipahi, emzirme döneminde de çay tüketimi, hazır meyve suları ve asitli içecekler yerine, taze sıkılmış meyve suları ve ayran tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Anne karnındaki bebeğin bedensel ve zihinsel olarak büyümesi ve gelişmesinin annenin gebeliği süresince yeterli ve dengeli beslenmesi ile mümkün olacağını söyleyen Op.Dr. Mehmet Sipahi, “Gebelik döneminde vücutta oluşan zararlı maddelerin atılımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için 8-10 bardak ’1 buçuk- 2 litre’ su tüketmeliyiz. Her gün her öğünde değişik besin tüketilmelidir. Her öğün dört besin grubunu içermelidir. Öğün atlanmamalıdır. Kahvaltı mutlaka yapılmalıdır. Üç ana öğünün yanında ara öğünlerde de besin tüketimi sağlanmalıdır” dedi.

Gebelik süresince annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi ile bebekte çeşitli sorunlar meydana gelebileceğini dile getiren Mehmet Sipahi, “Bu dönemde dengesiz beslenme erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, bedensel ve zihinsel gelişimi yetersiz bebek doğumları ve ölü doğumlara neden olabilir. Bu nedenle bu dönemde peynir, süt, yoğurt yeşil yapraklı sebze, kırmızı ve beyaz et, yumurta ve balık tüketimine önem verilmelidir” diye konuştu.