Buna göre, en fazla ölüme sebep olan hastalıklar yüzde 39,8 ile dolaşım sistemi, yüzde 21,3 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 9,8 ile solunum sistemi, yüzde 5,6 ile endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, yüzde 5,5 ile dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler ile yüzde 4,1 ile sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları oldu.

Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin en çok kadınlarda, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin ise erkeklerde görüldüğü tespit edildi.

Dolaşım sistemi kaynaklı ölümlerin yüzde 38,8'ini iskemik kalp hastalığı oluşturdu. Bunların yüzde 25,2'si serebro-vasküler hastalık, yüzde 17,7'si diğer kalp hastalığı ve yüzde 12,8'i hipertansif hastalıklardan kaynaklandı.

En fazla ölüme yol açan tümörler

Kötü huylu tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin yüzde 31,3'ne gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğerin kötü huylu tümörü, yüzde 8,9'una midenin kötü huylu tümörü, yüzde 8,2'sine lenfaid ve hematopoetik kötü huylu tümörü, yüzde 6,9'una kolonun kötü huylu tümörü ve yüzde 5,9'una pankreasın kötü huylu tümörleri sebep oldu.

Dolaşım sistemi hastalıklarına en fazla görüldüğü yaş grubu 75-84 olurken, iyi huylu ve kötü huylu tümörler ise en fazla 65-74 yaş grubunda görüldü.

Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Yozgat, Uşak, Bolu ve Denizli oldu. Ayrıca, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli, İzmir, Rize ve Tekirdağ olarak belirlendi.