Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından ’Hirschsprung Hastalığı ve Benzeri Sendromlar’ konulu web sempozyum düzenlendi.

Tıp Fakültesi Dekanlık Pembe Salon’da OMÜ) Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen sempozyumda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Çocuk Cerrahisi Prof. Dr. Gonca Topuzlu Tekant, Ege Tıp Fakültesi’nden Çocuk Cerrahisi Prof.Dr. Ahmet Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Patoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdener Özer ve OMÜ Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ender Arıtürk ve Doç. Dr. Mithat Günaydın konuşma ve sunum yaptılar.

Halk arasında çocuklarda bağırsak sinir felci olarak bilinen hastalık hakkında sunum yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mithat Günaydın, “Halk arasında çocuklarda bağırsak sinir felci olarak bilinen hirschsprung hastalığı 5 bin canlı doğumda birdir. Hastalık erkek çocuklarda kız çocuklarına oranla 4 kat fazla görülmektedir. Ayrıca bu hastalığa sahip çocukları olan ailelerin diğer çocuklarında görülme oranı yüzde 6’lara çıkmaktadır. Hastalık down sendromu ve diğer genetik anomalili olan çocuklarda daha sık görülür. Çoğunlukla bebeklik döneminde barsak tıkanıklık belirtileri ile tanı almaktadır. Ancak, bazen kabızlık, gelişme geriliği, enterokolit dediğimiz zehirli ishal tablosu ile de karşımıza çıkmaktadır” dedi.