Özel Mümine Hatun Hastanesi Genel Müdürü Faysal Aslan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;
'' Özel Mümine Hatun Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığımız son 5 yıl içinde karaman halkına en iyi hizmeti vermek için hep en iyisini yapmaya  çalıştık.
       
Çalıştığımız alan insan sağlığı olduğundan ve  hata kabul etmediğinden  tedavi öncesi teşhis aşamasında , radyoloji bölümünü son teknoloji ve güçlü cihazlarla donattık örneğin açık mr (emar) lara göre çözünürlüğü 7 kat fazla olan 1.5 tesla mr aldık yine yeni teknoloji tomografi 3 ve 4 boyutlu ultrason cihazlarıyla radyoloji bölümünde iddialı duruma geldik.
Laboratuvar bölümümüzde de son model cihazlar kullanılmakta sonuçlar güvenilir ve kısa sürede hastalara verilmektedir.
 Tedavi aşamasında da teşhiste olduğu gibi modern cihazlar eşliğinde ameliyat ve tedaviler yapılmaktadır.
       
Ameliyatsız olarak taş kırma cihazı (eswl) yine ameliyatsız horlamaya son veren radyofrekans cihazı ve yine bir çok insana ızdırap veren topuk dikeni tedavisi için eswt gibi bir çok cihaz hastanemizde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Tabi önemli olan hastaneyi teçhizat olarak donatmanın yanında bunları kullanacak deneyimli doktor kadrosu kurmak. 
Biz bu konuda çok titiz davranarak kendi alanında deneyimli halkın takdir ve güvenini kazanmış doktorlarla çalışmayı hep ilke edinmişizdir bu kapsamda karaman devlet hastanesinde çalışmış gerek beyefendi kişiliğiyle gerekse mesleki beceri ve başarılarıyla karaman halkının sevgisini ve beğenisini kazanmış ortopedi uzmanı Op. Dr. Murat Tosun’u hastanemize kazandırarak Karaman halkına hizmetlerinin devamını sağlayacak olmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.
       
Son olarak hastaneden de biraz bahsetmek isterim. 
Bilindiği üzere hastanemiz açıldığında 39 yatak kapasiteli olarak açılmıştı ancak son zamanlarda bu yatak kapasitemiz talebi karşılayamadığından Sağlık Bakanlığından aldığımız onay doğrultusunda 44 hasta yatağı 
5 yeni doğan kuvöz yatağı,
8 yetişkin ve koroner yoğun bakım, olmak üzere toplamda 57 yatak kapasiteli duruma gelerek karamandaki özel hastaneler arasında büyüklük olarak ilk sıraya yerleştik.
       
Yine bunun yanında yataklı servisimize de 8 tane yeni vip oda ekledik.
Dar olan acil servisimize de iki oda ekleyerek 3 olan müşahede yatak sayımızı da 7 ye çıkartarak rahat ve konforlu bir ortam oluşturduk.
Bu vesileyle tüm bu çabalarımızın karşılığını bizi tercih ederek gösteren sevgili karaman halkına teşekür eder  mübarek ramazanını tebrik eder sağlıklı günler dilerim.''Dedi.