Ordu’da Ürolojik Hastalıkları Bilinçlendirme Derneği tarafından ’Lokal İleri Evre Prostat Kanseri’ konulu konferans düzenlendi.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Uzmanı Ali Ayyıldız, Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Tıp Fakültesi Işın Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Yöney, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Uzamanı Prof. Dr. Orhan Yalçın, Memorial Sağlık Grubu Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru ve Giresun Üniversitesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alptekin Tosun konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Ayyıldız, Ürolojik Hastalıkları Bilinçlendirme Derneği olarak Ordu’da 3. toplantılarını yaptıklarını söyledi. Ayyıldız, dernek olarak hekimleri ve toplumu bilinçlendirmek için gelecek dönemlerde de projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KATILIMCILAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Düzenlen konferans ile lokal ileri evre prostat kanseri tanı ve tedavisinin planlanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiği, üroloji, radyoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi uzmanları tarafından katılım gösteren doktorlara bilgiler verildi. Katılımcılara bir sunum gerçekleştiren Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, Leporoccop ve Robotics Cerrahi konularında bilgiler verdi.

Ardından kürsüye çıkan Ordu Üniversitesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Ayyıldız, lokal iler evre üroloji yaklaşımını anlattı. Risk gruplarını değinen Ayyıldız, cerrahi müdahalenin avantaj ve dezavantajları hakkında bilgiler aktardı. KTÜ Tıp Fakültesi Işın Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Yöney ise radyasyon onkolojisi yaklaşımını katılımcılarla paylaştı.

Tıp alanında birçok konunun konuşulduğu konferans konuşmacıların sunumlarının ardından sona erdi.