Organ Bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince geliştirilmesinin sağlanması, insanlarımızın kafasında bu konu ile ilgili varsa soruları bunlara cevap verilmesi, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza organ bağış kartı tanzim edilmesi ve dolayısıyla bir farkındalık oluşturulması amacıyla organ bağışı çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. 
Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu organ bağışı ile ilgili kurumlarında yürütülen çalışmalar hakkında verdiği bilgide, organ bağışı sayısındaki yetersizliğin temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılamamış olmasını sebep olarak gösterdi.  Organ bağışının ve organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle bağış sayısının artacağını belirtti.  “Özellikle organ nakline insanları duyarlı hale getirerek bağış almak istiyoruz.” Dedi.
Uğur Işılak Karaman İli Halk Konserinde Organ Bağışına Destek Verdi
Özellikle son günlerde Karaman Devlet Hastanesi Organ Ve Doku Nakli Koordinatörlüğünde görev yapan Sultan GÜNAŞTI’nın gayretleriyle organ bağışı çeşitli etkinliklerde konu oldu. Ünlü Sanatçı ve Milletvekili Adayı Uğur Işılak’ın İlimizde verdiği bir konserde Organ ve Doku Bağışı Afişini taşıyarak, halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Ünlü sanatçı desteği ile halkımızın konuya olan dikkatlerini çekmeyi başardı. 
Karaman Devlet Hastanesinde Stant Açıldı   
Karaman Devlet Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğü Organ Ve Doku Nakli Koordinatörlükleri tarafından Devlet Hastanesinde 2 ayrı stant açıldı. Organ ve Doku Bağışı Stantlarından ilki personel yemekhanesi önünde açıldı. Öncelikle sağlık çalışanlarının ve sağlık meslek öğrencilerinin organ bağışına olan desteklerini arttırmak, onların nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla açılan stantta organ bağışı ile ilgili promosyonlar dağıtıldı. Yemekhane önünde açılan standı Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker’de ziyaret etti.   
Poliklinik katındaki Organ ve Doku Bağışı Standını Standının açılışı ise Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ve Sağlık Bakanlığı Konya Bölgesi Saha Gözlemcisi Dr. Fatih Demirbaş tarafından gerçekleştirildi. 2. Stantla birlikte halkımıza organ bağışı konusunda bilgiler aktarıldı, merak edilen sorular cevaplandı.