Ordu’da beyin kanaması sebebiyle beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Burhan Güleç’in bağışlanan organları 5 kişiyi hayata bağladı.

Ordu’da yaşayan 5 çocuk sahibi 62 yaşındaki Burhan Güleç beyin kanaması nedeniyle Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. 4 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Güleç, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata döndürülemedi. Doktorların durumu bildirdiği çocukları Durmuş, Kadife, Nuran, Ümran beyin ölümü gerçekleşen babalarının, karaciğer, kornea ve böbreklerini aile içinde anlaşarak bağışladıklarını bildirdi. Bunun üzerine durum Ulusal Organ Nakil Koordinatörlüğü’ne bildirildi.

Ordu’ya en yakın Organ Nakli Koordinatörlüğü olan Samsun’dan yola çıkan organ nakli ekipleri ve Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli ekipleri çok geçmeden Ordu’ya geldiler. Yapılan operasyonla organları alınan Burhan Güleç’in korneaları Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yatan 2 hastaya, karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir hastaya, böbrekleri de Denizli-Pamukkale Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.