Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, kayak yapıldığında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler vererek, “Alkollü iken kayak yapmayın” dedi.

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, kayak yapıldığında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi. Kayak yapılırken, kişilerin kilolarına dikkate alarak kayak malzemesi almaları gerektiğini söyleyen Karaoğlu, “Kayak yaralanmaları önemli bir konudur. Kayak yapmanın mevsimi geliyor. Kayak konusunda malzeme seçimi çok önemlidir. Özellikle kiralık malzemeler ile ilgili olduğu zaman bazı sakatlıklar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Kilomuzu dikkate almadan kayak ayarlaması ve bağlamaları olmadığı zaman düştüğümüzde kayak atmayabiliyor. Düştüğümüz zaman kayak botumuzdan ayrılmadığı için dizimiz dönüyor ve çapraz bağ yaralanmaları veya kaval kemiği kırıkları gözükebiliyor. Onun için malzeme seçimin iyi yapmak lazım. Kaliteli ve ayarını iyi yapmak gerekiyor. Biz düşüyoruz ama kayak atmayınca sıkıntı ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Alkollü iken kayak yapmanın tehlikeyi artırdığının altını çizen Karaoğlu, “Kayak merkezleri ayrıca eğlence merkezleri olduğu için alkol hususunu da hatırlatmak lazımdır. Alkollü iken kayak yapmamak gerekir çünkü reflekslerimiz ve becerilerimiz azalacaktır. Belki eğlence miktarımızı artırıyoruz ama riskimizi de artırıyoruz. Kesinlikle alkollü iken kayak yapmamak lazımdır. Birde kayak yaparken zemini ve şartları zorlamadan yapmak lazımdır” ifadelerini kullandı.