Felç geçirdikten sonra yürüme yetisini kaybeden Ahmet Güçlü ve 6 aylık hamile eşi görme engelli Semra Güçlü, birbirlerinin gözü ayağı oldu.

Sekiz yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme yetisini kaybeden Ahmet Güçlü, yüzde 81 görme engelli 7 yıllık eşi Semra Güçlü ile yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin desteği olmadan ayağa kalkamayan Ahmet Güçlü, aldığı yüzde 25 engelli raporu nedeniyle engelli maaşı almaya hak kazanamazken, Urfa’dan İzmir’e göç ettikten sonra adres değişikliği nedeniyle eşi Semra Güçlü’nün de engelli maaşı kesildi. Bir kız bebek dünyaya getirecek olan Güçlü çifti, birbirlerinin gözü ayağı olsa da doğacak bebeklerine güzel bir hayat sunmak için yardım bekliyor. Ayağa bile kalkamazken yüzde 25 engelli raporu verilen Ahmet Güçlü, “Bizim gibi ekmeğe muhtaç, tuvalete sürünerek giden insana yüzde 25 rapor veriliyor” dedi. Şimdiden doğacak bebeğinin beşiğini hazırlayan anne adayı Semra Güçlü de şunları söyledi: "Ameliyat olmazsam kör olma ihtimalim var. Çocuğuma bakmak zorundayım. Bu zamana kadar bugünü bekliyordum. Görmüyorum diye çocuk sahibi olmayacağım diye bir şey yok. Anne olmak istiyorum.”

“ZOR DURUMDAYIZ”

Maaşları olmadığı için yiyecek yemek bulamadıklarını, evlerinde eşya olmadığını söyleyen Semra Güçlü, zor durumda olduklarını ve ailesinin de yardım edemediğini belirtti. Urfa’dan İzmir’e göç ettikten sonra adres değişikliği nedeniyle engelli maaşının kesildiğini ifade eden Semra Güçlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeniden başvuruda bulunduk ama belli bir şey yok. Eşime engelli maaşı bağlansın diye gittik ama raporu yüzde 25 olduğu için olmuyor. Yardım edenim yok. Her şeyi kendi başıma yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden pek beceremedim.”

“BEBEĞİM DOĞUNCA AMELİYAT OLMAM ŞART”

Eşiyle birbirlerine yardımcı olarak günlük ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Semra Güçlü, bebeği doğduğunda gözlerinden ameliyat olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Eşim benim gözüm ben de eşimin ayaklarıyım. Zaten çocuğum dünyaya geldiği zaman gözlerimden ameliyat olmam lazım. Para olmadığı için olamıyorum. Para olursa ameliyat olmam şart. Ameliyat olmazsam kör olma ihtimalim var. Çocuğuma bakmak zorundayım. Bu günü bekliyordum. Görmüyorum diye çocuk sahibi olmayacağım diye bir şey yok. Anne olmak istiyorum. Rabbim bana bu fırsatı verdi. Elimden geleni yapacağım. Herkesten destek istiyorum.”

“PARA YOK, EKMEK YOK”

Yaşadıkları zorluğa rağmen doğacak bebeklerini sevinçle bekleyen Ahmet Güçlü de engelli maaşı bağlanması için yardım istedi. Rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan Ahmet Güçlü şu ifadeleri kullandı: “Bir insan çocuk için yaşar. Zor durumda olabilirim, para yok, ekmek yok. Ama bir insan dünyaya kısmetiyle gelir. Allah’ın verdiği nimete saygısızlık yapamazsın. Kabul edeceksin. Tek dileğim elimizden tutulması. Hastaneye sakat halimle yaya gittim. Bastonla yürüdüm. Bana yüzde 25 rapor verdiler. Sapasağlam insan rapor alıyor, maaş bağlatıyor. Elini kolunu sallıyor. Bizim gibi ekmeğe muhtaç, tuvalete sürünerek giden insana yüzde 25 rapor veriliyor. Bunu affedersiniz bir sinek kabul etmez. Raporu alınca kahroldum. Ben yerimden kalkamıyorum.”