Antalya’da yaşayan Mehmet Cunduz ile Derya Cunduz çiftinin, milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan 22 aylık kızları Azra Cunduz’un son dönemini rahat bir ortamda geçirmesi için yaptığı yardım çağrısında tüm Türkiye’den ve yurt dışında yaşayan hayırseverlerden yardım yağdı.

Antalya’da, milyonda bir görülen ve enzim eksikliği bilinen enzim eksikliği hastalığına yakalanan 22 aylık Azra, ölümü bekliyor. Bir yaşına kadar "Anne, baba" diyebilen, oturabilen, konuşabilen Azra artık ne konuşabiliyor ne de oturabiliyor. Yürüyemeyen, hareket edemeyen Azra, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Cunduz çiftinin yardım çağrısına tüm Türkiye’den cevap geldi.

"ÖĞRENCİLER, ASKERLER BİLE ARADI"

Anne Derya Cunduz, Azra’nın huzurlu olmasıyla yüzünün güldüğünü belirterek, toplumsal duyarlılık sonucu kızının, havalı yatağı, mama makinesi, kalp ritim cihazının alındığını söyledi.Azra’nın eksikliklerinin tamamlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Derya Cunduz, "Salı sabahına telefonlarla uyandık. Van’dan askerler, öğrenciler burs parasını vermek için aradılar. Allah herkesten razı olsun. Şimdi çok daha güçlüyüm. Hastaneye gittiğimizde doktor Azra’nın çok daha iyi göründüğünü söyledi. Artık ağlamıyorum. Mükemmel bir ülkede yaşıyormuşuz. Ben çok gururluyum. Azra çok huzurlu “dedi.

"ZİYARETİMİZE GELİP DUA EDENLER VARDI"

Azra’yı evde ziyaret ederek bir çok kişin dua ettiğini ifade eden Derya Cunduz, "Bu çok gurur vericiydi. Azra adına herkese çok teşekkür ediyorum. 500 kişiden fazla kişi aradı. Telefonum hiç susmadı. Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi, yurt dışından arayanlar oldu. Böyle bir ilgiyi beklemiyordum. Bizi, bizim gibi insanlar aradı. Azra artık yatağına kavuştuktan sonra daha rahat uyuyor. Havalı yatak hareket halinde olduğu için Azra daha rahat ve mutlu. Azra’nın huzuru benim huzurum. Allah herkese sağlık sıhhat versin" diye konuştu.

"TELEFONLARI AĞLAYARAK KAPATTIK"

Baba Mehmet Cunduz ise tek düşüncelerinin kızlarının rahat bir ortama kavuşması için mücadele etmek olduğunu dile getirerek, bir hafta içinde gösterilen duyarlılıktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Telefonlarının hiç susmadığını ifade eden baba Cunduz, "Türkiye’nin her yerinden arandık. Amacımız Azra’nın sesini duyurmaktı. Tay Sachs hastalığının duyurmaktı. Milyonda bir görülen hastalık. Biz bu hastalığı gündeme taşımak istedik. Halkımız bize öyle bir yaklaşım gösterdi ki, inanamadık. Öğrenciler burslarını göndermek istedi. Telefonu çoğu zaman ağlayarak kapattık" şeklinde konuştu. Türkiye’de 5-6 Tay Sachs hastasının hatırlanmadığını kaydeden Mehmet Cunduz, "Bu hastalık milyonda bir görülüyor. Ama herkesin başına gelebilir. Bunu gündeme taşımak istedik. Halkımız bize öyle bir sarıldı ki, her yerden arandık. Azra’nın ihtiyacı olan makineleri gönderdiler" diye konuştu.

"AZRA’NIN YÜZÜ ARTIK GÜLÜYOR"

Azra’nın artık yüzünün güldüğünü söyleyen baba Cunduz, "Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun. Yeni yıla biz mutlu gireceğiz. Onlar da mutlu olurlar inşallah" dedi.

"ÇOCUKLAR KUMBARALARINDAKİ PARALARI GÖNDERDİLER"

Eczacı Teknisyenler Grubu Sözcüsü Emine Yağışan ise, Azra’nın durumumun grupta bildirilmesi ile bir farkındalık ortaya çıktığını ve her yerden yardım geldiğini söyledi. Azra’ya maddi ve manevi destek olmaya çalıştıklarını işaret eden Emine Yağışan, "Azra’nın daha iyi günler geçirmesi için çalıştık. Bugün aspire makinesini de getirdik. Sesimizi herkes duydu. Teknisyen arkadaşlarımıza teşekkürler. Teknisyen arkadaşlarımızın çocukları kumbaralarındaki harçlıklarını verdiler. Azra için bir hedefimiz var, desteklemeye devam etsinler" ifadelerine yer verdi.