Antalya Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alihan Gürkan’ın da katılımıyla bölgede ilk defa Van’da aynı gün iki hastaya böbrek nakli yapıldı.

Yaklaşık dört ay önce YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde kurulan Organ Nakil Merkezi’nde bir ilke imza atılarak ilk nakil gerçekleştirildi. YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nden Doç. Dr. Aziz Sümer ile Doç. Dr. Özgür Kemik tarafından gerçekleştirilen ilk böbrek nakil ameliyatına Antalya Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alihan Gürkan, Acıbadem Üniversitesi Özel İnternational İstanbul Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. İbrahim Berber de katıldı. İstanbul’da, daha önce birlikte çalıştıkları Dr. Aziz Sümer ve Doç. Dr. Özgür Kemik’e destek olmak amacıyla ilk organ nakil ameliyatına katıldığını ifade eden Prof. Dr. Alihan Gürkan, ameliyattan sonra hastaları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Prof.Dr. Gürkan, organ nakil merkezini Van’a kazandırdıkları için Aziz Sümer ve Özgür Kemik ile YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a teşekkür etti. Prof.Dr. Gürkan, her iki ameliyatın çok iyi geçtiğini belirterek, Van ve bölgedeki böbrek ameliyatı olacak hastaların artık diğer illere gitmelerine gerek kalmadığını söyledi. Prof.Dr. Gürkan, buradaki ekibin çok güzel bir ekip olduğunu belirterek "Hep söylüyorum, bu işleri İstanbul’da, Ankara’da yapmak kolaydır, yokluk içinde yapmak zordur. Burada iki değerli hocanın önderliğinde çok güzel şeyler yapıldı. Vatandaşın da buna hakkı vardı. Bundan sonra vatandaşlar rahatlıkla Van YYÜ’ye gelirler ve tedavilerini olurlar. Bizi de hocaların buraya davet etmesinden büyük onur duyduk. Burada eksik yok fazlası var. Süper bir Van kahvaltısı var. Bu bir ekstra. Onun dışında bu merkezde bizim İstanbul’da da, Antalya’da da yaptığımız işlerin aynısı rahatlıkla yapılıyor. Bölgedeki insanın başka yerlere gidip tedavi aramasına hiç gerek yok. Burada çok değerli bir ekip bu işleri yapıyor. Son derece kaliteli bir nefroloji ekibi, son derece iyi bir hemşire ve yardımcı sağlık personeli var. Rahatlıkla Van YYÜ, böbrek yetmezliliğinin çözümüdür diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Böbrek nakil ameliyatı olan 17 yaşındaki Emine Ertem de, 4 yıldan bu yana diyalize bağlı olduğunu belirterek, “Çok mutluyum. Bana yardım eden hocalarıma teşekkür ederim. Böbreği bana dedem verdi. Toplam altı yıldır böbrek hastasıyım” dedi.

Prof. Dr. Alihan Gürkan, Böbrek Nakil Merkezi ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Van’dan ayrıldı.