Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde gerçekleştirilen başarılı nakillerle hastalar sağlıklarına yeniden kavuşuyor.

Hatay Kırıkhan’da yaşayan Kani Elmas’a (68), geçirdiği rahatsızlık sonrasında yapılan tetkiklerin ardından böbrek yetmezliği teşhisi konuyor. Yaklaşık 6 yıldır böbrek hastası olan Elmas, son 2 yıldır diyalize giriyordu. Elmas, “Diyalize girdiğim dönemde damar bulunamaması gibi şikayetlerim oldu. Çok zor bir süreçti” diyerek yaşadığı dönemi ifade etti.

Diyaliz döneminde Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne nakil için başvurduklarını belirten 4 çocuk babası Elmas, şunları söyledi:

“Aldığımız bütün duyumlar ve tavsiyeler o kadar iyiydi ki nakil için bir başka hastane araştırmadan ilk ve tek tercihimiz olarak Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne başvuru yaptık. Doğru bir tercih olduğunu kadavradan nakil süreci ve sonrasında bir kez daha gördük. İyi ki bu kadar yakın bir şehirde, böyle bir merkez hizmet vermeye başladı.”

“Yaşadıklarımı düşününce başta çocuklarım olmak üzere, herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum” diyen Elmas, sadece organ bekleyenlerin değil onlarla birlikte yaşayanlar için de zor bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Elmas, “Bu merkezi açan herkese teşekkür ederim. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşireler ve diğer çalışanlara gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederim. Herkesten Allah razı olsun. Ben farklı hastanelerde de tedavi için kaldım. Ama hiçbir hastanede bakım, temizlik, yemek bu kadar iyi değildi. Buradan çok memnun bir şekilde ayrılıyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu ise Kani Elmas’a nakli için bulunan böbreğin 6’da 6 uyumlu olduğunu anımsatarak, “Bu çok sık karşılaşılan bir durum değil. Kani Elmas şu anda nakil olmamış gibi sağlıklı bir hayat sürebilecek” dedi.

Organ naklinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, “Organ bağışı ile nice hayatlar kurtuluyor. Her şey bitti dediğiniz an, hayat hiç beklemediğiniz şekilde yeniden başlayabiliyor” ifadelerini kullandı.