Karaman Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Abdullah Canbal'ın 14 Mart Tıp ayramı Mesajı;
''Bugün 14 Mart ve biz yeni bir Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu tarih Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okullarının 14 Mart 1827'de açılışından sonra Tıp Bayramı olarak ülkemizde kutlanmaya başlamıştır ve modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir.

Her 14 Mart, hekimlerimiz için ülkenin sağlık sorunlarına, sorunların çözümlerine, kendi özlük haklarına dikkat çeken bir süreç haline gelmiştir. Çünkü bu tarihin çıkış kaynağı da bunu gerektirmektedir. Daha önceki yıllarda olduğu  gibi yine bugün 14 Mart'ta biraz daha güçlü bir sesle sıkıntılarımızı dile getirmek istiyoruz.


 Son yıllarda sağlık sisteminde yapılan ve yapılmaya çalışılan değişiklikler, sağlık hizmetinin piyasa boyutunun ağır basmasına, hekimlerin özlük haklarında ciddi gerilemelere neden olmaktadır. Oysa biz hekimlerin talepleri son derece basittir. Temel  talemiz, hekimlik sanatını içinde bulunduğumuz toplumun hizmetine sunmak ve bunu yaparken de sağlığımızdan, iş güvencemizden vazgeçmeden çalışmak, gelecek kaygısı duymaksızın yaşamaktır.
Toplumsal yaşantının tüm alanlarında şiddet giderek yaygınlaşan bir eğilim haline gelmiştir. Sağlık ortamının sorunlarının tamamen sisteme bağlı olduğu herkes tarafından aşikar olarak bilindiği halde, hekimleri hedef olarak gösteren ve söylemleri körükleyen kaynaklar hekimlere yönelik şiddeti de körüklemektedirler. Gün geçmemektedir ki; bir hekim belki de hiç hak etmediği bir şiddet eylemi ile karşılaşmasın. Acil servisler, yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere hekimler nerdeyse her gün bazen ölümle sonuçlanan şiddete maruz kalmaktadır. Hekimler her gün bakacaklarının çok üstünde hastaya bakmaya zorlanarak, olumsuz çalışma ortamlarının katkısı ile hedef tahtası haline getirilmektedir. Ve ne yazıktır ki; çoğu zaman siyasi iradenin ve yöneticilerin tutum ve söylemleri bunlara zemin hazırlamaktadır.


Bu duygu ve düşüncelerle istek ve taleplerimizin yerine getirilmesi temennisiyle karşılaştığımız türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleğimizin icrasında halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik olağanüstü gayretimizi devam ettireceğiz.  Gerçekten güzel bayramlara kavuşmak dileğiyle  tüm meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını  Karaman Tabip Odası Olarak en içten duygularımla kutlarım,''dedi.