Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, “Sağlık turizmi devlete ait bir kurul tarafından yönetilecek ve 20 milyar dolar hedef sürecinde kontrol mekanizmaları ile alakalı süreçte en az hata ile en başarılı noktaya gelme çabasını gösterecek” dedi.

Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde yürütülen “Sağlık Turizmi, Medikal Teknolojiler Tıbbi Uzmanlık Fuarı ve Kongresi” tanıtım toplantısı Swissotel’de yapıldı. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sağlık turizminin geliştirilmesini amaçladıklarını kaydeden Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, “Ülkenin belirli ekonomik kaynakları var. Orta vadede sağlık turizmi alakalı beklenen ülke ekonomik girdi hala yaklaşık 50 yıldır uğraştığımız gelirle aynı. Bu boyutta düşünülen geliri yönetmek için devlet politikası şart. Bireysel hareketlerle, iyi hastanelerle, iyi turistik tesislerle bu süreci yönetmek mümkün değil. O nedenle Sayın Başbakanımız 10’uncu kalkınma planında 25 başlık vardı. Bunlardan 9’unu önceledi, bunlardan birisi de sağlık turizmiydi. Sağlık turizmi devlete ait bir kurul tarafından yönetilecek ve 20 milyar dolar hedef sürecinde kontrol mekanizmaları ile alakalı süreçte en az hata ile en başarılı noktaya gelme çabasını gösterecek bir devlet politikası da artık farklı bir kimliğe büründü” diye konuştu.

Sağlık turizminin daha iyi pazarlanabilmesi ve sektör hizmetlerinin daha etkin tanıtılması amacıyla Bezmialem Vakıf Üniversitesinin bilimsel katkılarıyla, Sağlık Turizmi Geliştirme Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği ile birlikte yapılan HEALTH EXPO- Sağlık Turizmi, Medikal Teknolojiler ve Tıbbi Uzmanlık Fuarı ve Kongresi 10-13 Aralık 2014 tarihleri arasında Yeşilköy’de bulunan CNR EXPO Fuar alanında gerçekleşecek.