İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün işbirliği ile ‘’18-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ‘’kapsamında başlatılan ağız ve diş sağlığı taramaları başladı. Aktekke Meydanında açılan stantta hekimlerimiz tarafından ücretsiz ağız ve diş taramaları yapıldı.

Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği programda bilgilendirme broşürleri ve maketlerle doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanımı konusunda bilgiler verildi. Hekimlerimizin çocukları muayene ettikten sonra renkli balonlar ve sürpriz hediyeler vermesi büyük beğeni topladı.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada ‘’Kişinin sağlıklı olmasında ağız ve diş sağlığının önemi büyüktür. Ağız, vücudumuza giren hastalıkların giriş yollarından bir tanesidir. Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları bireylerin; sindirim sistemi, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve erken doğum gibi hastalıklara yakalanma risklerini artırmaktadır. Özellikle diş fırçalama konusunda kişilerin alışkanlık kazanması ve çocukluktan itibaren bu bilince sahip olması gerekir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak açılmış olan stantlarda ağız ve diş sağlığının önemi konusunda halkımıza farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz. Karaman ilinde hizmet veren Diş Hekimlerimizin de ‘’ 22 Kasım Diş Hekimleri ‘’ gününü kutluyor, son olarak ‘’Ağız Ve Diş Sağlığınız İçin 6 Ayda Bir Diş Hekiminize muayene olmayı ihmal etmeyiniz diyorum‘’şeklinde bilgi verdi.